23948sdkhjf

Bagmandspolitiet stopper sag mod tidligere Vestas-chefer

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet har indstillet efterforskningen i en sag om mandatsvig mod en tidligere finansdirektør og en tidligere salgsdirektør i Vestas.
På den baggrund bliver der ikke rejst tiltale mod tidligere CFO Henrik Nørremark og en tidligere salgsdirektør.

- Vores efterforskning har ikke afdækket beviser, der kan underbygge, at der skulle være foregået noget strafbart. Derfor har vi afsluttet efterforskningen og opgivet sigtelsen mod den tidligere finansdirektør. Den tidligere salgsdirektør har ikke været sigtet. Nu lukker vi sagen, og der bliver derfor ingen straffesag mod de to tidligere Vestas-direktører, siger vicestatsadvokat Per Fiig.

Sagen blev anmeldt af Vestas i december 2012 og drejede sig om de tidligere ansattes indgåelse af aftaler på vegne af Vestas. Mistanken gik på, hvorvidt de to direktører i forbindelse med aftalerne havde misbrugt deres stillinger til at lade Vestas indgå økonomisk byrdefulde aftaler med henblik på selv – direkte eller indirekte – at opnå en økonomisk fordel.

Mistanken rettede sig mod en projektaftale indgået i 2009 med et indisk selskab og mod en række projektaftaler indgået i 2011 og 2012 med et dansk selskab.

Vestas meddeler i en fondsbørsmeddelelse, at man i sin tid valgte at inddrage Bagmandspolitiet, fordi man ikke selv var i stand til at afdække, hvad der er sket med de overførte midler, samt hvorfor dispositionerne blev foretaget

- Uanset beslutningen angående sigtelsen er Vestas fortsat af den opfattelse, at den tidligere koncernøkonomidirektør ved at indgå de omtalte aftaler i væsentlig omfang overskred sine beføjelser som group executive. Som følge heraf vil fortsættelsen af de verserende civile retssager i Århus og Indien mellem Vestas og den tidligere CFO ikke blive påvirket, skriver Vestas.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156