23948sdkhjf

Gældsplagede virksomheder på usikker grund

Den amerikanske kapitalfond Cerberus har købt gældsposter for 7,4 mia. kr. i Finansiel Stabilitet.
Det er stadig for tidligt at sige, hvad der kommer til at ske med de virksomheder, der nu har gæld hos Cerberus. Den melding kommer fra den amerikanske kapitalfond, der i december opkøbte gældsposter for 7,4 mia. kr. hos Finansiel Stabilitet.

- Vi er meget tidligt i processen i Danmark. Aftalen blev underskrevet i december, men handlen blev ikke endeligt lukket indtil midten af april i år. Vi er i øjeblikket i færd med at kontakte låntagere for at arrangere møder med dem, skriver Chip Smith, der er talsmand fra Cerberus i en mail til Jern & Maskinindustrien.

Men i mailen, der først er sendt til den danske kommunikationsvirksomhed Outcom og derefter til Jern & Maskinindustrien, bliver der dog alligevel løftet lidt af sløret for, hvad der kommer til at ske på de kommende møder:

- For dem, der har misligholdte lån, vil vi give dem mulighed for at give os en forretningsplan og drøfte deres særlige situation, skriver Smith og understreger, at Cerberus vil forsøge at nå til enighed med skyldnerne:

- Vores tilgang er at nå et konsensusforlig med lånere, der har misligholdte lån. I alle de lande, hvor vi har arbejdet, er næsten alle de misligholdte lån, som vi har erhvervet, løst på grundlag af konsensus, står der i mailen.

Af de 7,4 mia. kr. fyldte gældsposterne fra industri- og forsyningsvirksomheder omkring 82 mio. kr., står der i Finansiel Stabilitets årsrapport.

Trods rundringning til flere erhvervsorganisationer, har det ikke været muligt at finde frem til gældsplagede virksomheder, der vil stå frem med deres opfattelse af, hvordan de oplever salget af gældsposterne til Cerberus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094