23948sdkhjf

Krav til sporbarhed vokser og vokser

I dag er det langt fra nok at bygge en maskine, der kan fylde medicin i flasker og pakke flaskerne i kasser. Der er krav om sporbarhed på hver enkelt enhed, lyder det fra SVM Automatik i Silkeborg
I dag skal du kunnee bygge en maskine, der har fuldstændig kontrol over hver enkelt lille flaske, mærkningen af flasken og ikke mindst kontrol over, hvornår maskinen har sendt hvilket indhold ind i flasken.

Medicinalindustriens kunder stiller skrappe krav til kvalitet og kontrol af produkterne, og et enkelt lille udfald i en proces kan koste enorme summer, hvis ikke fejlen spores og isoleres øjeblikkeligt.

Unikke maskiner
Det er det udgangspunkt, der bygges maskiner efter i den store moderne værkstedshal hos SVM Automatik i Silkeborg. Her omsættes for 140 millioner kroner om året til primært danske kunder, og 80 procent af omsætningen kommer fra netop medicinalindustrien.

- Lige nu bygger vi maskiner, der pakker medicin med fuld sporbarhed, siger salgs- og marketingsdirektør Per Andersen, mens han viser rundt mellem de maskiner, der i gang med at blive bygget. I gennemsnit er der omkring seks-syv projekter i gang på samme tid, og hver maskine er forskellig.

- Alle der kommer her, de kommer, fordi de ikke kan købe standardmaskine, og det er meget forskellige opgaver, vi står overfor, forklarer Per Andersen om maskinerne, der bygges i fuld skala i Silkeborg, hvor de testes inden afgang til kunden.

Og en ting er et gennemgående tema hos de ingeniører og teknikere, der håndterer opgaver.

- De fleste opgaver kræver at vi tænker ud af boksen, og det afspejler sig også i vores kultur. Her bliver tingene sagt, man kan ikke gemme sig, det er en del af hele vores filosofi, påpeger han.

Mangler ingeniører
En ting har SVM Automatik dog svært ved at løse med kreativitet og teknisk ekspertise. Det er manglen på ingeniører.

- Vi har svært ved at få ingeniører i øjeblikket, og vi henter dem lige fra skolen. Vi er faktisk begrænset i vores vækst af manglen på folk.

Artiklen er en del af temaet Dansk Verdensklasse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127