23948sdkhjf

Her er Damstahls nye forretningsområde

Stålgrossisten Damstahl investerer massivt i ny projektafdeling, der skal øge koncernens salg af rustfrit stål.
Rustfri plader, stænger, rør og fittings er bundtet hver for sig på Damstahls lager i Skanderborg. Men en stak skiller sig ud. Beskyttende, gule plastikhætter på enderne og sirlig plastikindpakning afslører, at de tynde rør er vigtige og bekostelige.

Det særlige produkt er målrettet til den farmaceutiske industri, som Damstahl-koncernen, der sidste år tidoblede sin bundlinje , aktivt sigter mod. Senest ved at søsætte en projektafdeling med formål at øge grossistens rustfri stålleverancer til den kvalitetskrævende farma-industri.

- Farmaceutisk industri har brug for højkvalitetsprodukter. Og lige nu køber de dem et andet sted. Kagen bliver måske ikke større, men jeg går nu ud og beder om et stykke, siger Damstahls administrerende direktør Mikael Sthaalros til Metal Supply.

Flytter sig fra uro
Den nye projektafdelings raison d'être er at opdyrke nye forretningsområder for koncernen. Og investeringen skal netop ses lyset af, at geopolitisk uro omkring især Rusland, men også Grækenland og EU, har medført vigende aktivitet hos fødevareprocesindustrien, der indeholder Damstahls største kundegruppe.

I første omgang gælder det om at skalere de spidskompetencer indenfor salg af rustfrit og syrefast stål, som Damstahl-koncernen har bygget op omkring et mangeårigt parløb med fødevareprocesindustrien, til farma-industrien. Og den opgave skal varetages af fem personer, hvor projektlederen allerede er rekrutteret internt i koncernen, mens processen med at besætte de fire resterende pladser i afdelingen er undervejs.

”Made in Germany”-stempel som rambuk
En væsentlig driver bag farma-satsningen er, at Damstahls tyske søsterselskab Neumo i forvejen fremstiller en række komponenter, der er målrettet til den farmaceutiske industri. En industri, der ligesom fødevareindustrien, har hygiejne og sterilitet som højeste prioritet

Både Damstahl og Neumo er ejet af den tyske Neumo-Ehrenberg-Group, og netop den tyske kvalitet hænger Mikael Sthaalros gerne sin hat på.

- Vi kører på et ’Made in Germany’-kvalitetsstempel. Jeg underkender ikke kinamanden, men der er noget specielt over den der tyske kvalitet, siger Damstahl-direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11