23948sdkhjf

12 virksomheder siger ja til supportteam

Niebuhr Gears, LPM Production, Kyocera Unimerco, Global Castings Lem, KP Komponenter, MillPart, Rival og Lem Beslagfabrik er sammen med Yamazaki Mazak Denmark, Flextek, Dansk Metal og DMG Mori gået ind i supportteam for industriteknikeruddannelsen på Herningsholm.
Det er lykkedes at få 12 virksomheder ind i foreningen bag det nye supportteam omkring Industritekniker-uddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole.

Medlemmerne er de otte producerende virksomheder Niebuhr Gears, LPM Production, Kyocera Unimerco, Global Castings Lem, KP Komponenter, MillPart, Rival og Lem Beslagfabrik. De fire resterende er på maskinforhandlersiden, nemlig Yamazaki Mazak Denmark, Flextek og DMG Mori og så Dansk Metal.

Målet for teamet er i forening at udbrede kendskabet til uddannelsen over for folkeskolens afgangsklasser, over for studerende i almindelighed samt UU-vejledere og forældre til de unge.

Samtidig vil teamet kæmpe for at skabe flere praktikpladser, holde åbent hus-arrangementer på virksomhederne og få virksomhederne til at tage flere lærlinge. Endelig vil Supportteam arbejde på at forbedre den faglige dialog mellem industrien og erhvervsskolen.

Økonomien spiller også en rolle, således at foreningen har midler at arbejde med. Medlemsvirksomheder med under 20 ansatte skal betale 5.000 kroner om året, har virksomheden over 20 ansatte er kontingentet på 10.000 kroner om året.

Foreningen har allerede fundet 100.000 kroner i fondsmidler. Pengene (der er rejst tilsagn om støtte) kommer fra Unimerco-grundlægger Hans Foxby’s fond.

Maibrit Lykke Jepsen er formand for den nystiftede forening bag Supportteam Industritekniker Herningsholm. Hun er HR manager hos Global Castings Lem A/S – på koncernens maskinfabrik i Lem.

Artiklen er en del af temaet Arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14