23948sdkhjf

Fire unge kom med 50.000 kr. hver, og så....

Den nordjyske trådvarefabrik NTF er skabt af fire unge i 20'erne, som hver fik skrabet 50.000 kr. sammen. Siden har der kun været sorte tal på bundlinjen.
De var fire unge fyre i 20’erne, da de fik den idé, at de ville starte for sig selv. Det var i 1995.

- Vi syntes, at vi kunne gøre det bedre, end det vi så rundt omkring, og så var det jo bare med at komme i gang for os selv. Vi fik hver især skrabet 50.000 kr. sammen, og så var firmaet stablet på benene, siger Tommy Søndergaard, teknisk direktør hos NTF Aalborg.

Virksomheden i Støvring syd for Aalborg er i dag en af Danmarks førende indenfor trådvarer – specialister i rundståls-, net- og trådforarbejdning. I gangen ved indgangsdøren hænger priser fra eksportrådet og Udenrigsministeriet, priser for højeste kreditværdighed og Gazelle-beviser side om side – som en understregning af succesen.

Blandet baggrund
De fire unge pionerer havde en blandet baggrund – to af dem håndværkere og to af dem med handelsviden i bagagen.

- Jeg var kun 22 år, nærmest autodidakt og havde mest haft med handel at gøre. Men vi var unge, nyudlærte og kunne gå på vandet. Og det var sikkert et godt fundament. Vi lod os i hvert fald ikke slå ud af den blandede branche af trådvarer og det rustfri, som vi havde bevæget os ind i, siger Tommy Søndergaard, der i dag er alene tilbage af de fire iværksættere.

- Det har nu været tre lykkelige skilsmisser. De har alle haft en god investering.

Fødevarer og medicin
Vækst-Invest Nordjylland A/S, Winther Holding A/S og salgsdirektøren, Jørgen Ravn, er i dag de nye medejere.

Produktionen er især målrettet efter fødevareindustrien og den medicinske industri. Maskinafskærmning for eksempel til robotter udgør også en støre produktion.

50 procent af de bearbejdede emner af tråd og rundstål går direkte til eksport. En anden stor del af produktionen går til indirekte eksport, især da slutbrugeren typisk er en maskinbygger.

NTF Aalborg har fire hovedområder. Det første gælder inventar til omklædningsrum, de såkaldte hygiejnesluser med særlige vaskekummer, når man på en fabrik bevæger sig fra den ene bakteriezone til den anden.

- Vi leverer komplette løsninger til fabrikkerne. En betragtelig del af hygiejnesluserne på de danske fabrikker kommer fra os, siger NTF's tekniske direktør, Tommy Søndergaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125