23948sdkhjf

Overfladebehandler: Vindmøller giver rekordregnskab

Skagen Sandblæseri og Skibsservice havde et meget travlt 2014 – og det gav et rekordoverskud. Vindmøllesektoren er årsag til den øgede aktivitet.
I 2013 gennemførte Skagen Sandblæseri og Skibs-service en gennemgribende oprydning i virksomheden, og det har skabt et sundt grundlag for at drive virksomheden.

Det gav sig udslag i 2014-regnskabet, hvor virksomheden fik et resultat før skat på 14,9 mio. kr., hvilket er rekord.

Læs hele brancheanalysen her

Det var både i vindmøllebranchen i ind- og udland, kedelrensninger, raffinaderier og perronbroer, at den øgede aktivitet i 2014 skete.

- Vi har lavet et stort enkeltstående projekt hos en vindmølleaktør, og vi begyndte også at overfladebehandle indenfor vindsektoren i Tyskland. Det tyske marked og tilføjelsen af glasfiber- og lamineringsopgaver er noget, som vi længe har villet ind på. Så der er rigtig mange ting, der lykkedes i 2014, siger direktør Dennis Conradsen, der er anden generation i familievirksomheden.

Overkapacitet på stål-emner
Direktøren ser dog stadig, at der er en overkapacitet på det danske marked for overfladebehandling af bearbejdede stålemner til vindmøllesektoren.

- Der er en benhård konkurrence. Der er fokus på meget små beløb, og man underbyder hinanden. Det gør det samtidig svært, fordi der er mange faktorer, som stiger i pris. Den mindre pris betyder, der skal en stor mængde på, før det kan betale sig, uddyber han.

Den store konkurrence betyder også, at virksomhederne er på jagt efter nye forretningsområder.

Fem år gamle vinger
Og hos Skagen Sandblæseri og Skibsservice satser man på en ny afdeling, Skagen Blade Technology, der skal renovere og vedligeholde møllevinger. Det har allerede nu fået positive reaktioner i markedet, oplyser direktøren.

Afdelingen har fokus på vinger, der er mere end fem år gamle, fordi det er på dette tidspunkt, at garantien udløber. Førhen var vingerne en del af møllen, men nu bliver de kategoriseret som en sliddel, forklarer Dennis Conradsen.

- Vi har allerede vinger, der er blevet pillet ned og kørt til vores fabrik, og derudover tilbyder vi også en on site-løsning.

Artiklen er en del af temaet Magasinet Overflade.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157