23948sdkhjf

Underskud: Skjærbæk fortsætter investeringer i Pureteq

Der er underskud i Pureteq. Men det er almindelige investeringer, og der er store projekter på vej, siger FCK-milliardæren, Erik Skjærbæk.
Da 2014-regnskabet for Svendborg-virksomheden Pureteq skulle gøres op, var det med røde tal på bundlinjen. Der manglede næsten 12 mio. kr. i finansmanden Erik Skjærbæks virksomhed, før tallene blev sorte.

Men Erik Skjærbæk, der blev milliardær på salget af Svendborg Brakes, ryster ikke på hånden.

- Det er ligesom, vi forventede, siger han til Jern & Maskinindustrien og henviser til, at virksomheden stadig er i produktudviklingsfasen.

- Der vil også være underskud i 2015, forklarer han om virksomheden, som han ejer og er bestyrelsesformand for.

Røgrensning
Pureteq udvikler i dag såkaldte røgrensningsskrubbere. Skrubbere renser røgen fra skorstene fra skibe for svovl. Det er blevet et krav til kystnære skibe, efter FN’s søfartsorganisation IMO i 2008 vedtog en sænkning i udledningen af svovl fra en procent til 0,1. procent i 2015.

Den fynske virksomhed blev grund­lagt i 2010, og der har været underskud lige siden. Men det kan være på vej til at vende, lyder det fra milliardæren fra Mors, som oprindelig er uddannet maskinarbejder på Sjørring Maskinfabrik. I dag er han blandt andet også aktionær i Parken.

- Vi har 10-12 projekter på bedding, men mange af dem er langsigtede, siger Erik Skjærbæk.

Ifølge ham er der tale om store projekter:

- Vi taler trecifrede millionbeløb.

Opruster
Pureteq har indtil videre leveret og installeret en skrubber på Hammerodde-færgen, der sejler mellem Køge og Rønne på Bornholm.

Men med store projekter i horisonten bliver der brug for flere folk. Derfor er Pureteq i øjeblikket på udkig efter nye medarbejdere til virksomheden i Svendborg.

- Jeg pumper mange penge i virksomheden, og vi skal ansætte seks nye folk. Vi gearer op.

En succes
Selvom Pureteq indtil videre har været en ren underskudsforretning, tøver Erik Skjærbæk ikke med at kalde virksomheden for en succes.

- Hvis jeg ser på, hvor virksomheden er i dag, er det gået, som det skal, siger han og forklarer, at det går planmæssigt, selvom der aldrig har været en egentlig plan.

- Sådan er det, når man starter en teknologivirksomhed: man udvikler produktet, tester det og bruger erfaringerne til at gøre det endnu bedre.

Erik Skjærbæk oplyser, at Pureteq bliver den sidste virksomhed, han starter op fra bunden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093