23948sdkhjf

Fra dansk producent til global aktør

Migatronic har udviklet sig fra en lille dansk producent til en global leverandør af svejsemaskiner.
Migatronic, der ligger i den lille by Fjerritslev i Nordjylland, er en af Europas største producenter af svejsemaskiner med salg over hele verden.

Det er en position, der er vundet gennem mange års indsats. Mekaniker Richard Haastrup og ingeniør Jørn Rødbro startede firmaet i 1970 i et hønsehus, da de fremstillede den første svejsemaskine uden større forudkendskab til det. Allerede i slutningen af 70’erne blev det første salgsselskab oprettet i England, og derefter gik det stærkt. Langt hovedparten af svejsemaskinerne bliver i dag solgt i udlandet.

Læs også: Migatronic varsler ny teknologi

Allerede i 1971 kom Peter Roed ind i firmaet, og han blev direktør i 1972, hvilket han var i 40 år helt frem til oktober 2012. Han er fortsat som bestyrelsesformand og er hovedaktionær gennem Peter Roed Invest ApS.

Begyndte med autoværksteder
I begyndelsen blev der hovedsageligt lavet svejsemaskiner til brug på autoværksteder. Dengang var der brug for meget svejsning for at lappe på den udbredte rust i bilerne. Men efterhånden gik Migatronic stærkere og stærkere ind på det industrielle marked. I dag er industrien hovedmarkedet.

Migatronic går med administrerende direktør Anders H. Jørgensens ord efter det brede svejsemarked, ikke discount og heller ikke nichemarkeder. Men det brede marked.

- Vi skal være den bedste ude hos kunden, siger han.

Enkelt og logisk design
Migatronic lægger vægt på et enkelt og logisk design og intuitiv brugerflade. Migatronics Automation i Aabybro arbejder med at lave færdige kundetilpassede robot- og automatløsninger.

Siden starten har Migatronic udviklet sig jævnt. Frem mod finanskrisen i 2008 havde virksomheden 450 medarbejdere i ind- og udland.

Nu ligger medarbejdertallet omkring 300. Der er omkring 160 på hovedsædet i Fjerritslev og små 30 hos Migatronics Automation i Aabybro. Resten arbejder i udlandet.

De udenlandske selskaber består af salgsselskaber i en række store lande og mindre fabrikker i henholdsvis Indien og Kina.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091