23948sdkhjf

Dong og MHI Vestas skriver kontrakt på 56 super-møller

Dong Energy og MHI Vestas Offshore Wind har netop underskrevet kontrakt på 56 havmøller af typen V164 - 8.0 MW til havmølleparken Borkum Riffgrund 2.
Den 10. juni 2015 kunne Dong Energy på baggrund af et udbud meddele, at MHI Vestas Offshore Wind var foretrukket som leverandør til Borkum Riffgrund 2. Nu har forhandlingerne med MHI Vestas Offshore Wind resulteret i en aftale mellem de to selskaber.

- Vi er meget tilfredse med den aftale, vi har indgået med MHI Vestas Offshore Wind. Større og mere effektive vindmøller er en vigtig del i vores arbejde med at reducere prisen på energi fra havvind og dermed gøre offshore vindenergi endnu mere konkurrencedygtig, siger Mats Vikholm, der er senior vice president i Wind Power.

Aftalen mellem parterne går på 56 møller af typen V164 - 8.0 MW og er betinget af, at Dong Energy tager en endelig beslutning om at opføre projektet.

Hos Dong Energy kan man ikke sige noget om, hvornår en sådan beslutning bliver truffet, men projektet Borkum Riffgrund 2 har netop fået ophøjet sin status, hvilket betyder, at parken opføres inden 2020 og dermed ikke længere er en del af den projektportefølje, der ligger til opførelse efter 2020.

Borkum Riffgrund 2 har en netkapacitet på 450 MW og ligger cirka 57 km ud for Tysklands nordvestlige kyst i Nordsøen. Havmølleparken vil kunne dække forbruget hos 460.000 tyske husstande og ligger ved siden af den 312 MW store Borkum Riffgrund 1 Havmøllepark, som vil være i fuld drift senere på året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125