23948sdkhjf

Linak og AKK stak spaden i jorden til ny fabrik

Tirsdag blev der taget første spadestik på byggeriet af en 6.300 kvadratmeter stor fabrik, der hiver produktionen af stålrør til Linaks aktuatorer hjem til Danmark.
- Det er det her, vi skal i Danmark – vi skal bruge hinandens kompetencer og udnytte det, vi hver især er gode til.

Sådan faldt ordene fra Linak-ejer Bent Jensen tirsdag formiddag kort tid før, han sammen med AKK Industris direktør Klaus B. Poulsen og Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen tog første spadestik til det byggeri, der trækker Linaks produktion af 3.000 tons stålrør hjem til Danmark.

Frem for at få rørene lavet i udlandet og fragte dem adskillige tusind kilometer rundt i Europa, skal den lokale underleverandør AKK Industri fremover producere rørene i en spritny 6.300 kvadratmeter produktionshal i to etager, der efter planen skal stå klar i Ragebøl uden for Sønderborg til maj næste år.

Med Linak som bygherre og udlejer, AKK Industri som lejer.

Tocifret millionbeløb
Byggeriet sker som følge af, at AKK Industri – som i flere år har været underleverandør af stålrør til Linak – med den nye ordre var ved at vokse sig ud af de eksisterende lokaler i Sønderborg. Derfor trådte Linak til og tilbød at finansiere byggeriet.

Til gengæld skyder Klaus B. Poulsen et tocifret millionbeløb i den nye fabriks indmad – herunder maleranlæg og industrirobotter, der gør det sønderjyske produktions-setup rentabelt.

Han regner med, at når produktionen er fuldt oppe at køre, vil det betyde en umiddelbar nettotilgang i antal medarbejdere på fem-otte mand.

Flere gange under sin tale kaldte Bent Jensen samarbejdet mellem Linak og AKK Industri unikt og udtrykte håb om, at samarbejdet og investeringen i den nye produktion kan blive et eksempel til efterfølgelse rundt om i landet.

- Klaus viste os, hvordan man med automation kunne spare en masse transport og CO2. At det kan gøres billigere her i Dammark lige ved siden af vores fabrikker – det er helt unikt. Det har man det da godt med, uddybede Bent Jensen efterfølgende over for Jern- og Maskinindustrien, inden turen gik tilbage til kontoret.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219