23948sdkhjf

491 nye medarbejdere i industrien på en måned

Der blev ansat flere folk i industrien i juni. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Maskinerne i dansk industri drejer, fræser og stanser derud af. Og mens de gør det, bliver der flere folk til at passe dem. Det viser den seneste lønmodtageropgørelse fra Danmarks Statistik.

491 flere ansatte har nu deres daglige gang på danske virksomheder indenfor industri, råstofvinding og forsyningsvirksomhed, viser tallene.

I følge Allan Lyngsø Madsen, cheføkonomi i Dansk Metal, er der i det hele taget tegn på bedre tider:

- Dansk industri har medvind. Fremgang på nærmarkederne og en grundlæggende stærk konkurrencekraft bidrager alt sammen til at løfte industriens produktion i de kommende måneder. Det betyder, at industrivirksomhederne skal ansætte endnu flere industriteknikere, rustfaste klejnsmede og svejsere, og det vil i høj grad smitte af på yderområderne, da det er her, produktionsvirksomhederne primært ligger, siger han i en pressemeddelelse.

I alt var der i juni 2.900 flere i arbejde i juni sammenlignet med maj.

Med 491 er industrien er den tredje største jobskaber efter ""erhvervsservice" med 991 nye job og "Offentlig administration, undervisning og service" med 805 ansatte.

Forventningerne får et nøk op
Men der er ikke kun kommet flere medarbejdere. Den samlede danske industri har også stigende forventninger til fremtiden.

Konjunkturbarometeret for industrien i august steg fra minus 11 til minus syv, viser tallene fra Danmarks Statistik.

- Vi går bedre tider i møde, og det er glædeligt, da industrien er trækmotor for både eksport og investeringer. I de seneste års økonomiske stormvejr har industrien dog i høj grad sparet op i stedet for at investere, hvilket har sendt virksomhedernes opsparing op på et historisk højt niveau. Nu gælder det om at få sparket gang i investeringerne for at sikre et holdbart opsving, siger Allan Lyngsø Madsen.

I DI cheføkonom Klaus Rasmussen tror man også på bedre tider.

- Udsigten er bedre, end den har været længe.

I går fortalte Jern & Maskinindustrien desuden, at tillidsrepræsentanterne i industrien har positive forventninger til fremtiden.

Artiklen er en del af temaet Arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.626