23948sdkhjf

Østjysk plastvirksomhed investerer millioner i fremtiden

Dan Hill Plast udvider med ny produktionsbygning og ny, stor rotationsstøbemaskine.
Dan Hill Plast, der har hjemme i Hornsyld øst for Vejle, er specialiseret i rotationsstøbning – det vil sige en proces, hvor hulemner skabes af en kombination af varme og rotering. Produkterne kan være alt fra tanke og beholdere til afskærmninger og legetøj.

- Lige nu har vi en rutsjebane kørende til en svensk legetøjsproducent og en såbeholder til en maskine til en producent, som jeg desværre ikke kan nævne navnet på, fortæller Peder Madsen, der er administrerende direktør hos Dan Hill Plast.

Investerede før ordrerne var der
De to produkter er de første egentlige ordrer, der er kommet ud af en satsning på 12-13 mio. kr. Plastproducenten har nemlig investeret i en ny produktions- og lagerhal på 2.000 kvadratmeter og samtidig en RS4600 rotationsstøbemaskine, der skal bringe Dan Hill Plast op i en ny liga, når det drejer sig om rotationsstøbte emner.

- Maskinerne er indkøbt fra USA, ligesom alle de øvrige maskiner vi har her i huset, siger Peder Madsen, og fortsætter:

- Da vi besluttede os for at investere i foråret 2014, havde vi ingen ordrer til den. Men vi ved, at der er et marked til den, og det har vi kunnet mærket i kraft af, at vi har fået nogle forespørgsler igennem de sidste 10-12 år, og derfor besluttede vi os for at springe ud i det.

Vil vinde ordrer i metalindustrien
Tidligere kunne virksomheden rotationsstøbe emner op til cirka 2 meter i længden, men med den nye maskine er det øget til 4,5 meter og med volumener op til 4.000-5.000 liter. Det giver nye muligheder.

- Det er typisk landbrugsmaskinproducenter, som er vores største branche, der kan få lavet for eksempel kemikaliebeholdere. Men generelt er vi meget interesserede i at få noget af metalindustrien til at substituere nogle af deres produkter med plast, forklarer Peder Madsen.

Med de 1.200 ekstra kvadratmeter er Dan Hill Plasts samlede fabriksareal nu oppe på 12.000 kvadratmeter.

- Cirka 60 procent af den nye hal er forbeholdt den nye maskine, for når vi støber emner i den størrelse, fylder de meget. Der skal laves en masse efterbearbejdning, montage og så videre. De resterende 40 procent af bygningen er lager, lyder det fra Peder Madsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079