23948sdkhjf

Dansk industris lønstigning halter efter udlandet

De danske lønninger i industrien er steget en smule, men lønstigningerne ligger stadig på et moderat niveau, som er lavere end lønstigningerne i udlandet.
Lønnen stiger fortsat kun moderat i den danske fremstillingsindustri, og Danmark har fortsat lavere lønstigningstakt end fremstillingsindustrien i udlandet.

Det viser den nyeste lønstatistik fra Dansk Arbejdsgiverforening.

I Danmark steg lønudviklingen med 1,6 procent i andet kvartal 2015.

I udlandet steg lønnen 2,0 procent inden for fremstilling i andet kvartal 2015

Det er 17. kvartal i træk, at lønudviklingen i Danmark er lavere end i udlandet. Set over en længere periode har den danske lønudvikling været højere end udlandets i 21 ud af de seneste 40 kvartaler.

Dansk Metals cheføkonom, Allan Lyngsø Madsen, har set på tallene og påpeger, at de vidner om, at der trods mangel på arbejdskraft ikke er tale om deciderede flaskehalse.

- Hvis virksomhederne generelt havde svært ved at få medarbejdere, vil det vise sig i form af en højere lønstigningstakt, siger Allan Lyngsø Madsen.

Han uddyber:

- Beskæftigelsen stiger, og i industrien har der været fremgang siden foråret 2013, og i vores prognoser forventer vi yderligere fremgang både i år og næste år hjulpet på vej af en stærk konkurrencekraft. Hvis der var tegn på flaskehalse i industrien nu, ville det være dårligt nyt, men det er der intet i de nye tal, der tyder på skulle være tilfældet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094