23948sdkhjf

Nordfab Europe opruster med lasersvejser

Den nordjyske producent af rørsystemer har investeret i maskinparken for at hæve kvaliteten og konkurrenceevnen.
I løbet af august har Nordfab Europe fået installeret sin nye Weil lasersvejser. Den nordjyske virksomhed producerer rør med en diameter fra 80 til 1.000 mm, og det bliver alle rør op til 400 mm, der nu kan svejses i lasersvejseren.

- Førhen samlede vi rørene med lockform, men nu gør vi svejsningen til standard på alle vores lige rør op til Ø400 mm. Alle vores bøjninger og andre ting kan vi dog ikke bruge svejseren til, fortæller direktør Jesper Kjeldsen.

Han forklarer videre, at det først og fremmest bliver på kvalitetssiden, at virksomhedens kunder kommer til at nyde godt af den nye lasersvejser.

- Kunden får et rør, der er bedre. For det første er det absolut tæt i modsætning til et lockform rør, der, fordi det er falset sammen, ikke er 100 procent tæt. Med lasersvejseren bliver det fuldstændig tæt, og dermed kommer kunden til at kunne spare på energiomkostningerne, ligesom der bliver mindre slid på røret, forklarer Jesper Kjeldsen.

- Da den nye maskine kan producere rørene hurtigere, kan vi også holde den korte lead-time, som vi lover, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Kommer der således en, der skal have en stor ordre, så kan vi stadig levere den med kort varsel, fortæller han.

I første omgang vil lasersvejseren blive sat ind på et enkelt skift hos Nordfab, men hvis det er nødvendigt, kan det øges til både to og tre skift per døgn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078