23948sdkhjf

Trium trives i bedste velgående og mander op

En ny Trium-pumpe skaber nye arbejdsområder og forhåbentligt flere arbejdspladser hos B. Christensen Maskinfabrik.
Hos B. Christensen Maskinfabrik har man siden 1927 fremstillet Trium-pumper. Og det gør man stadig, men en del af produktionen af den nye pumpeserie er outsourcet til en virksomhed i Holland.

Nye løsninger
Det lå ikke i kortene, at dele af produktionen skulle outsources, men indehaver og direktør Thomas Mørch har længe arbejdet på at finde nye løsninger på produktionen.

- Trium-pumperne er baseret på mangeårige, gennemprøvede teknikker og er stadig i brug mange steder, men de er fremstillet dengang, der var bedre tid til det, og materialerne ikke kostede så meget. I dag er de blevet for dyre at fremstille, fortæller han til Jern & Maskinindustrien.

Delvis outsourcing blev derfor en løsning og en fremtidssikring af B. Christensen Maskinfabrik og Trium-pumperne.

- For at vi kan blive ved med at levere nye løsninger med gennemtestet teknik, har vi udviklet en ny pumpeserie sammen med den hollandske virksomhed DP Pump, som også skal producere selve basispumpen i de nye pumper, fortæller Thomas Mørch.

Flere jobs
At en del af produktionen outsources betyder ikke, at der bliver mindre at lave på Linåvej i Silkeborg. Produktionen af stempelpumper til det maritime segment, produktionen af de eksisterende Trium-pumpemodeller og færdiggørelsen af den nye pumpeserie fastholdes i Danmark. Og så forventer Thomas Mørch, at der kommer fokus på lidt andre forretningsområder.

- Vores dagligdag skulle gerne ændres. Vi forventer at få mange opgaver med at installere pumperne. Så der skulle gerne mandes op. Vi håber da på at ansætte et par stykker mere, siger han.

Renovering og stumper
At der er nok at lave vidner en netop afsluttet ordre på renovering af et eksisterende pumpeanlæg på Hofors Vandværk i Lejre om.

- Vi har renoveret pumperne, skiftet motorer og styringen ud og sat frekvensomformere på, og så har vi manuelt produceret de dele, der skulle udskiftes, fortæller Thomas Mørch.

Og netop fremstillingen af reservedele til de gamle pumper er efterhånden også et forretningsområde, der er i fremdrift.

- Det er en tilbagevendende opgave. Det er en af de ting, vi laver en del af, fordi renovering af ældre velfungerende pumper, der har brug for nye stumper, er yderst rentabelt, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097