23948sdkhjf

Her skriger de mest på arbejdskraft

Sønderborg er sammen med Bornholm de kommuner, hvor flest virksomheder søger medarbejdere forgæves, viser analyse fra DI
Der mangler hænder i industrien, og problemet med manglen på arbejdskraft er størst i Syddanmark. Det viser DI analyse ”Lokalt Erhvervsklima 2015”.

I Sønderborg Kommune er det i hele 46 procent af tilfældene, at virksomheder inden for det seneste år ledt forgæves efter medarbejdere. Overordnet viser undersøgelsen, at 30 pct. af virksomhederne, der inden for det seneste år har ansat nye medarbejdere, har oplevet, at rekrutteringen var forgæves.

Tendensen er forstærket siden 2014, og det sker på et tidspunkt, hvor væksten er på vej tilbage i dansk økonomi med udsigt til stigende beskæftigelse.

Selvom der er regionale forskelle i manglen på medarbejdere, er det en problemstilling, som virksomheder i hele landet oplever, viser analysen. De kommuner, hvor virksomhederne har sværest ved at rekruttere medarbejdere, fordeler sig rundt i hele landet. Således er Bornholm lige så hårdt ramt som Sønderborg og Frederikshavn kommune kommer lige efter. Også den nordsjællandske kommune Hørsholm, oplever større mangel på medarbejdere.

For de fire nævnte kommuner med flest forgæves rekrutteringer gælder, at flere end fire ud af ti virksomheder har rekrutteret forgæves efter medarbejdere inden for det seneste år. Omvendt er det i kommunerne Frederiksberg, Dragør, Sorø og Vesthimmerlands kommune mindre end hver femte virksomhed, der har søgt forgæves efter nye medarbejdere.

Artiklen er en del af temaet Arbejdskraft.

Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078