23948sdkhjf

"Industrien klar til at opgradere kvaliteten af udstyr"

Maskin- og teknikleverandøren V. Løwener mærker stigende interesse hos virksomhederne for højkvalitetsprodukter.
De danske industrivirksomheder satser i stigende grad på færre emner i små serier, men i højere kvalitet end tidligere.

Den udvikling smitter af hos V. Løwener, som er teknisk leverandør til både maskin- og procesindustrien.

”Industrien bevæger sig ud i nye og bedre kvaliteter, og der ligger vores udvikling også. Eksempelvis repræsenterer vi kvalitetsmærket Frontius på svejsedelen, og det er langt fra det billigste, men der er stor efterspørgsel på Fronius lige nu,” siger administrerende direktør i V. Løwener, Niels Barfod Jakobsen.

Automation af svejs

Efterspørgsel på højkvalitets svejseudstyr mærkes også på bundlinjen hos leverandøren, der på 98 procent af sine produkter er eneleverandør i Danmark og har hovedkontor i Glostrup og værksted- og serviceafdeling i Stilling ved Skanderborg.

”Svejsedelen går stærkt, og lige nu handler det i høj grad om svejseautomation. De virksomheder, der satser og investerer, de sætter robotter på svejsedelen,” påpeger Niels Barfod Jakobsen.

To stande i Herning

Løwener er på HI-messen stærkt repræsenteret i svejse- og skærehallen med plasmaskærer og naturligvis svejs, hvor det på sidstnævnte maskiner er muligt at tage sine emner med til Herning og få en svejseprøve på Fronius-udstyret.

Derudover kan man naturligvis tale automation og mulige løsninger på skære-området, hvor skæreprøver blandt andet vises frem.

”Vi samarbejder med de fleste robotleverandører, og vi får henvendelser på svejseudstyr fra flere sider,” siger Løwener-direktøren, som mærker en stigende investeringslyst, der rækker udover svejsesektoren.

”Der begynder at være en bred tro på en positiv fremtid i industrien, og jeg tror, at udstillingen i Herning kan være med til at kickstarte investeringerne. Jeg tror, vi kommer til at opleve stor interesse under HI-messen,” siger han og henviser til ’vind’ som et område, hvor det går rigtig stærkt lige nu I Danmark.

Men vind gør det ikke alene.

”Generelt går det bedre, og der bliver investeret i flere maskiner. Efteråret og 1. kvartal var lidt svagt, men nu har vi større indgang af ordre. Der er fokus på produktivitet,” vurderer Niels Barfod Jakobsen.

Data-opsamling

V. Løwener er i Herning repræsenteret på to stande. Udover den store stand i svejsehallen er teknik- og maskinleverandøren også med på BITVA’s fællesstand, som har fokus på automation og procesautomation.

Her vises både flowmålere og specielle pumper til levnedsmiddel samt vacuumanlæg. Nøgleordet er dataopsamling.

”De fleste vil gerne have en løsning, hvor der opsamles data. Det mobile net er i dag så stabilt, at det reelt kan bruges i praksis, og trenden er jo også, at der kommer mere og mere elektronik i pumperne, og det er en trend, der gælder alle produkter,” siger direktøren og henviser til, at alle skæremaskiner og skæreanlæg i dag er koblet op med fjernstyring fra producenten, som kan overtage og fejlsøge via fjernstyring.

”Det sparer tid, og det sparer rejser,” siger Løwener-direktøren om endnu et af de skridt, der er med til øge produktiviteten i den danske industrisektor.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078