23948sdkhjf

Skab sikker fjernstyring af maskinerne

Secomea stiller på minikonference skarpt på IT- og personsikkerhed ved fjernstyring af maskiner. Det sker i samarbejde med Maskinsikkerhed.
Mange nye maskiner kan fjernstyres, og det giver både udfordringer på området for personsikkerhed. Og så skal man også overveje hacking, datasikkerhed, datatyveri, når man tillader adgang via internettet eller en mobiltelefon.

Det er udgangspunktet for den minikonference, som Maskinsikkerhed ApS og Secomea holder under den kommende HI-messe.

Udfordringen er, at langt de fleste maskiner er designet, så sikkerhed varetages ved, at operatøren ”har fuldt opsyn med det farlige område når der gives startsignal”. Mange kendte sikringsløsninger forudsætter derfor at operatøren holder øje med maskinen, omgivelser, andre personer i nærheden og at skærme er på plads.

Når man så indretter maskinerne med mulighed for fjernstyring skal sikringsløsninger gennemtænkes på ny.

- Som sikkerhedskonsulenter har vi set alt for mange ulykker og nærved-ulykker på grund af manglende omtanke, dvs risikovurdering, ved løsninger til teleservice. Og vi har endnu til gode at se et projekt der fra starten opfylder alle sikkerhedskrav til indretning, brugsanvisning og dokumentation, oplyser Hans Morten Henriksen, Maskinsikkerhed ApS.

Men det går den rigtige vej.

- Fjernstyring af maskiner bliver mere og mere udbredt, og der begynder at blive mere styr på sikkerheden. Det er godt for produktiviteten. Desværre ser vi så at IT-afdelingen blokerer, da man frygter for data-tab, hacking, fejl i data og meget andet, siger Hans Morten Henriksen, direktør i Maskinsikkerhed ApS.

Secomea A/S leverer IT-sikker kommunikation til fjernstyring af maskiner og ser mulighed i at tænke både personsikkerhed og datasikkerhed sammen.

- Vi ser den anden vinkel: At IT-afdelingen eller el-afdelingen gerne vil indføre fjernstyring, men bliver stoppet af produktionen eller sikkerhedsfolkene, da man er i tvivl om personsikkerheden. Kunne de da bare snakke med både os og Maskinsikkerhed på én gang. Så kunne vi lave løsninger, der både er IT- og personsikre, til gavn for både produktivitet og service-budgettet, oplyser Morten Stokholm, Area Sales Manager i Secomea.

Minikonferencen "Fjernstyring af maskiner: Person- og IT- Sikkerhed" finder sted onsdag d. 23. september under HI-messen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095