23948sdkhjf

Idéerne fik frit løb på Walk of Innovation

Erik Haastrup Müller, Futation, hjælper opfindere med at finde det rigtige materiale til deres opfindelse.
- Vi hælder lige lidt plastgranulat ned i 60 grader varmt vand, siger Erik Haastrup Müller, mens han står på den åbne scene i Hal K.

Sekunder efter kan han hive en blød plastmasse op.

- Den kan formgives til blandt andet specialhåndtag til værktøj, så håndværkerne kan få deres personlige håndtag, fortsætter Erik Haastrup Müller, Futation.

På Walk of Innovation er der hver dag under HI-messen en række korte foredrag, der kan inspirere og give nye ideer. Det er udstillerne på Walk of Innovation, der fra scenen øser af deres viden til videre inspiration.

Erik Haastrup Müller når på en halv time at præsentere omkring 15 forskellige materialer og fortæller om deres specielle og ofte overraskende egenskaber. For eksempel om magneterne, der ikke når sammen men holder samme afstand eller om den blækfri printer.

- Når man er opfinder eller skal bruge nye materialer, er det vigtigt at kende til, hvad der allerede findes af materialer. Derfor har jeg i flere år samlet på forskellige materialeprøver og oprettet et materialebibliotek, fortæller Erik Haastrup Müller, På HI-messen præsenterer han 360 forskellige materialer, der alle er forsynet med et lille kort med alle nødvendige informationer.

Han tager rundt på messer og søger på nettet efter nye materialer til sin samling. Han har sat det så meget i system, at han sælger materialeprøver i abonnement, hvor abonnenter hver måned får fem nye kort med materialer. Desuden sælger han materialerne i større målestok via en webshop.

- Indtil nu har jeg produceret cirka 20.000 kort, og jeg har mange større virksomheder og uddannelsesinstitutioner blandt kunderne, fortæller Erik Haastrup Müller, der er på scenen igen torsdag formiddag.

Artiklen er en del af temaet hi15.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094