23948sdkhjf

Væksten fortsætter for værktøjsmaskinerne

De europæiske producenter af værktøjsmaskiner forventer vækst resten af 2015, lyder det i en nye prognose.
Når champagnepropperne springer, og 2015 bliver til 2016 vil medlemmerne af Cecimo, The European Association of the Machine Tool Industries, kunne kigge tilbage på et år med vækst. I hvert fald hvis en ny prognose fra Cecimo holder stik.

En vækst på 3 procent vil skabe værdi for 26,3 mia. euro. Det svarer til til solgte maskiner for omkring 176 mia. kr.

Eksporten af producenternes maskiner udgør 18,7 mia. euro af de samlede 23,6 mia. euro for 2015.

- Stigende lønninger i de nye vækstøkonomier lægger pres på produktionsomkostningerne. Den europæiske værktøjsmaskinindustri fokuserer på produktivitet og høj effektivitet, der giver os vores konkurrenceevne. Vores meget innovative, state-of-the-art -maskiner er efterspurgt over hele verden, fordi de tilbyder intelligent og omkostningseffektive produktionsløsninger, forklarede Dr. Frank Brinken, formanden for Cecimos Økonomiske Komité og medlem af bestyrelsen i en række værktøjsmaskineselskaber, under EMO Milano, der slutter i dag.

Det europæiske forbrug af værktøjsmaskiner voksede med med 10 procent i 2014 til 13,7 mia. euro. Forbruget forventes at stige til 14,2 mia. euro i 2015. Den forbedrede efterspørgsel på de europæiske markeder bekræftes af den stærke ordreindgang. I andet kvartal af 2015 steg de europæiske ordreindeks steg med 6 procent og 14 procent sammenlignet med det foregående kvartal og samme kvartal sidste år.

Cecimo forventer stigende vækst de næste fire år på det europæiske marked.

Cecimo er den europæiske sammenslutning af Værktøjsmaskinindustrien. Cecimo samler 15 nationale sammenslutninger af værktøjsmaskinbyggere, som repræsenterer cirka 1.500 industrivirksomheder i Europa. Over 89 procent af dem er små og mellemstore virksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266