23948sdkhjf

Rofin: Det var en succes

Laserproducenten Rofin debuterede som deltager på HI-messen, og det blev en debut, som indfriede forventningerne og skabte kontakt til nye mulige kunder.
For laserproducenten Rofin blev det til et positivt og givtigt møde med den danske industri- og teknologimesse.

Det vurderer Teddy Schultz, som er salgschef for Rofin, der i Danmark forhandles af Masentia A/S med base i Odense.

- Vi har overvejet HI-messen et par gange, og i år blev vi enige om at "nu gør vi det", og det har vi ikke fortrudt. Det gør vi også fremadrettet, det er jeg sikker på. Det har været en succes, vi har fået mange forespørgsler både på medicinal, mærkning og på laser til den tunge industri, fortæller Teddy Schultz.

Emner med på messen
Teddy Schultz oplever, at kunderne kommer på messen med interessante spørgsmål til projekter, og andre har endda deres emner med på messen. Helt konkret har Rofin på messen lavet en lille lasertest til brug for mærkning af komponenter i svinestalde, og den test fik kunden med hjem til test i en stald.

- Der opstår kontakter på sådan en messe her, det er der ingen tvivl om. Tit begynder et projekt jo med laseren, fordi det skal testes, om processen fungerer, siger salgschefen med henvisning til, at laseren ofte er hjertet i et projekt.

Så kommer håndteringen naturligvis bagefter, den er lige så vigtig, men det nytter ikke med den korrekte håndtering, hvis laseren ikke kan løse skære-, mærke- eller svejse opgaven.

Afgørende testfase
Derfor er testfasen af et projekt også en afgørende fase for Rofins kunder.

- Vi foretager normalt de indledende tests i vores laboratorium i Odense, som ofte er tilstrækkelige til at træffe beslutning, skulle det være nødvendigt med yderligere og mere dybdegående tests fortages dette sammen med kunden hos Rofin i Tyskland. Dette er normalt ikke noget, vi fakturerer kunden, uanset om applikationen fungerer eller ej. Når der er tale om en reel prøveproduktion, faktureres dette normalt efter omfang, forklarer salgschefen.

Rofin er industrielle lasere af højeste kvalitet, og spænder fra 2 W UV graverlaser til 8 KW fiberlasere og diodelasere til den tunge industri. Herimellem ligger en lang række lasertyper til finbearbejdning, skæring og svejsning af emner til hovedsageligt medical device, dental-branchen samt glasskæring. P.t. er der ifølge salgschefen stort fokus på ”ultra short pulsed” lasere (pico og femto sekund lasere), der åbner muligheder for mange applikationer, som tidligere ikke var mulige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203