23948sdkhjf

Fødevare-succes hos Kjærgaard A/S

Den østjyske automationsvirksomhed har solgt mere end 20 robotceller til fødevareindustrien.
Kjærgaard har udviklet robotmodulet Rob-Flex, der er en komplet celle opbygget omkring en hurtig delta-parallelrobot, og den er blevet populær i fødevareindustrien. Virksomheden har solgt over 20 enheder, og divisionsdirektør Morten Bodilsen er ikke overrasket over, at det er fødevarevirksomhederne, der nu for alvor begynder at automatisere.

- Mellemstore virksomheder har fået øjnene op for automation, og det gælder i særdeleshed for foodbranchen. Virksomhederne har ofte en mandskabstung produktion, og mange er presset på prisen af andre globale leverandører, hvilket gør det nødvendigt at optimere. En investering i en eller flere Rob-Flex betyder – ud over optimering – også, at medarbejderne slipper for ensidigt gentaget arbejde, så det får en positiv indvirkning på arbejdsmiljøet, fortæller Morten Bodilsen, og fortsætter.

- Jeg tror at de tidligere har brugt tiden på at forfine kernekompetencen, som er deres produkt, men nu er de kommet til det punkt, hvor de forfiner, det vi kalder end of line.

Hurtigst voksende segment
Kjærgaard har fået positive tilbagemeldinger fra de kunder, der har implementeret Rob-Flex i produktionen.

- Teknologien bag Rob-Flex gør, at den er meget driftssikker, og det er også de tilbagemeldinger, vi får fra vores kunder. Derudover fremhæver de fleksibiliteten i forhold til programmering, for med en Rob-Flex kan man lynhurtigt foretage ændringer i produktionen, lyder det fra Morten Bodilsen, der kan konstatere, at der er flere interessante projekter i pipelinen hos Kjærgaard A/S.

- Fødevareindustrien har med deres løntunge produktion virkelig fået øjnene op for automatisering, og det er vores hurtigst voksende segment lige nu, tilføjer han.

Vipper som et håndled
Rob-Flex har i dag fire akser og tre arme, der placerer sig i X-, Y- og Z-retning samt en rotationsakse, hvor hovedet kan dreje 360 grader, men fremover kan Rob-Flex også leveres med en ekstra akse, der giver helt andre muligheder.

- Producenten har udviklet en ny hardware, og den nye udgave er endnu mere fleksibel. Den kan løfte mellem 15 og 20 kilo og kan dermed bruges helt andre steder end i dag, og den leveres med en femte akse, så den kan vippe som et håndled. Det betyder, at vi i højere grad kan skræddersy en løsning til vores kunder, og den vil for eksempel være oplagt på steder, hvor der skal stakkes, forklarer Morten Bodilsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095