23948sdkhjf

Chemtox fusionerer med Trotters

Den 1. maj 2008 blev rådgivningsvirksomhederne Chemtox og Trotters fusioneret med det formål at skabe et unikt kompetencecenter inden for kemi og farlige stoffer.
– Matchet mellem de to virksomheder er perfekt. Trotters har arbejdet 80 % med transport af farlige stoffer og 20 % med kemi. For Chemtox er det lige omvendt. Dermed får vi nu skabt et kompetencecenter, som er ganske enestående i Danmark, fortæller Poul Kraskow, som tidligere var direktør for Trotters, og som i overgangsperioden er udpeget til konstitueret administrerende direktør for det nye selskab.

Men ambitionerne stopper ikke her. Chemtox-Trotters er ejet af den globale koncern Bureau Veritas, som har 33.000 medarbejdere i 140 lande.

– Vi ønsker at bruge den stærke viden i Danmark til at udvikle hele Bureau Veritas, og første skridt er at lave et globalt kompetencecenter omkring Chemtox-Trotters’ hovedkontor i Kolding, siger Bureau Veritas’ administrerende direktør i Danmark Søren Christensen.

EU's kemikaliereform REACH trådte i kraft den 1. juli 2007, og FN’s Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals (GHS) træder i kraft den 1. januar 2009, hvilket får massiv indflydelse på danske virksomheders håndtering af kemikalier. Alle sikkerhedsdatablade, arbejdspladsbrugsanvisninger, fareetiketter mv. skal revurderes, men den mest markante forskel er måske den omvendte bevisbyrde.

Tidligere skulle myndighederne bevise, at et stof var farligt for at indføre begrænsninger. Nu bliver industrien ansvarlig for at dokumentere, at deres produkter er ufarlige for mennesker og miljø. Alle aktører i forsyningskæden (leverandører, producenter, importører, forhandlere, brugere mv.) skal forholde sig til, hvordan et produkt skal bruges, og hvordan det ikke må bruges. Det betyder en hel ny risikosituation, som virksomhedsledere må tage stilling til.

Og ifølge Poul Kraskow er det ikke kun de store kemikoncerner, som berøres af de nye regler.

– Birthe Oldenborg fra Brøste A/S er Danmarks repræsentant i den europæiske organisation af kemikaliedistributører, og hun er en af dem, der ved mest om REACH i Danmark. Hun fastslår, at det kun er cykelhandleren nede på hjørnet, der ikke berøres af REACH. Der findes kemi i en eller anden form i langt de fleste produkter i dag, men det er ikke altid, virksomhederne er klar over det. En sælger fra en af vores kunder blev stoppet i lufthavnen en gang, hvor man fandt ud af, at et produkt i hans kuffert indeholdte en gas, som var betegnet som et farligt stof. Derfor måtte det ikke komme med i flyet. Det betød samtidigt, at produkter fra virksomheden fremover skulle sendes som farligt gods, men det værste var lageret, hvor flere tusinde eksemplarer var placeret. Det gav et helt andet risikobillede, som ledelsen skulle forholde sig til. Men hvis man ikke kender dette billede, kan man ikke forholde sig til det, siger Poul Kraskow.

Kilde: Chemtox

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093