23948sdkhjf

MIR sagde nej til kinesiske millioner

Robotproducenten MiR får vækstkapital fra et team af private danske investorer. Der blev sagt "nej tak" til amerikanske og europæiske investorer og investorer fra Kina.
Tak for tilbuddet, men nej tak, lød det endelige svar til adskillige kinesiske, europæiske og amerikanske investorer, da de i 2015 fik øjnene op for den danske robotproducent Mobile Industrial Robots.

Det oplyser MiR i forbindelse med, at der er skudt ny kapital ind i selskabet. Det er blot et år siden, MiR lancerede sin nyskabende, fleksible, mobile robot MiR100, og i takt med MiR's vækst med erobring af nye lande måned for måned, fik virksomheden et stigende antal henvendelser fra potentielle investorer. Offentlige og private fonde bød sig også til, og alle kom også under grundig betragtning, lyder det fra MiR, der dog gik en anden retning.

Valget faldt i stedet på et rendyrket dansk team bestående af fem private investorer, der investerer sammenlagt knap 10 mio. kr. af deres egne penge i MiR.

Salget af MiR-robotter accelerer langt hurtigere, end ledelsen havde turdet håbe. Den heftige ekspansion, medarbejdervækst og fortsat produktudvikling kræver megen arbejdskapital. Fredag den 13. november kl. 13 satte de fem danske investorer derfor deres underskrift på den tocifrede millioninvestering.

Målet med kapitalindsprøjtningen er at sikre, at den lovende eksportvirksomhed har den fornødne vækstkapital til rådighed til at sikre og udbygge sit solide forspring på verdensmarkedet for mobile robotter. Konkurrencen i den boomende globale robotindustri er intens, og det kræver finansielle muskler at bevare rollen som frontløber.

De fem investorer er:

Thomas Visti, CEO i MiR
CEO Thomas Visti har valgt at satse et større millionbeløb fra sin egen konto i MiR. Sammen med stifteren sidder han fortsat på over 50 procent af ejerskabet.

- Efter at have været i dialog med en række store og spændende investorer, som hver især naturligvis havde deres dagsordener og ønsker om stærk indflydelse, stoppede jeg op og tænkte: Hvad betyder virkelig noget for en vækstvirksomhed? Selv være i kontrol og have frihed til at handle hurtigt og rigtigt i tide! Derfor sonderede jeg blandt min hidtidige ejerkreds, i bestyrelsen og i netværket omkring MiR, og her tegnede der sig hurtigt et indlysende stærkt team af dedikerede danske investorer. Som jeg ser det, har vi nu den fornødne vækstkapital samt de helt rigtige kompetencer i bestyrelse og ejerkreds i forhold til der, hvor MiR er nu. Vi har ikke endeligt besluttet, om der skal yderligere investorer ind på et senere tidspunkt, siger Thomas Visti, CEO.

Esben Østergaard
Esben Østergaard, stifter af Universal Robots, er med i det nye investeringsteam. Selv begrunder Esben Østergaard sin investering med, at han ser et betydeligt marked for MiR’s mobile robotter, som industrien også er begyndt at bygge sammen med robotarmene fra Universal Robots.

- MiR100 skaber mobilitet, og det matcher rigtig godt den generelle udvikling inden for robotteknologi. Man går fra store tunge maskiner i et bur til moderne robotter, der selv kører rundt og interagerer med mennesker og hjælper dem med at blive mere produktive, siger Esben Østergaard.

Niels Jul Jakobsen
MiR's stifter Niels Jul Jakobsen, der har en mangeårig erfaring med robotforskning og -udvikling, har i forvejen satset alt på at gøre visionen bag MiR til virkelighed, men også han har nu valgt at indskyde yderligere kapital.

- Det gør jeg, fordi jeg kan. For med den eksplosive og positive udvikling, der er sket med MiR i 2015, står potentialet for vores mobile robotter kun endnu mere klart, og derfor er det helt naturligt, at jeg forsætter med at investere i opbygningen af MiR. I den forbindelse er jeg glad for, at vi har kunnet få de to nye private investorer med, der også via deres viden kan bidrage positivt til MiR, konstaterer Niels Jul Jakobsen.

Torben Frigaard Rasmussen
Torben Frigaard Rasmussen, der for nylig blev håndplukket som ny formand i MiR's bestyrelse, er en af de to nye investorer. Torben Frigaard Rasmussen har tidligere været involveret i firmaer som E-soft, Worldticket, Umbraco og E-conomics.

- Jeg tror, at MIR kan tage del i den store transition af arbejdsopgaver, der flyttes tilbage fra Østen og den generelle trend om mere automatisering i alle industrier. Samtidig er Internet of things i massiv vækst, og det vil føre til mange løsninger baseret på tæt samarbejde mellem mennesker og maskiner, hvor det er helt oplagt, at mobile robotter også vil indgå. MIR består ligeledes af et meget kompetent og erfarent team, forklarer Torben Frigaard Rasmussen.

Søren Michael Juul Jørgensen
Business angel Søren Michael Juul Jørgensen skød allerede i efteråret 2014 et større beløb ind i MiR, og siden er troen på potentialet i MiR kun vokset: Nu vælger han at geninvestere.

- For mig er investeringen en helt naturlig del af et forløb, som startede, da jeg kom i bestyrelsen for cirka to år siden. Investeringen er min tredje inden for en relativ kort periode, hvor firmaet har været i en voldsom vækst. Jeg glæder mig over, at Torben Frigaard Rasmussen og Esben Østergaard ligeledes kan se potentialet i MiR, og jeg hilser dem velkommen i ejerkredsen, siger Søren Michael Juul Jørgensen, der selv har opbygget en succesfuld virksomhed fra bunden og gøre den til en vækstsucces, nemlig Glunz & Jensen.

Ifølge planen skal MiR begynde at give overskud fra 2017, hvor omsætningen ventes at runde 50 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078