23948sdkhjf

Pilen peger opad hos Jydsk Plade Bearbejdnings Center

Investeringer i medarbejdere og teknologi giver resultater hos den midtjyske underleverandør.
I regnskabsåret 2014/2015 kom Jydsk Plade Bearbejdnings Center ud med en fremgang i overskuddet på godt 4 procent. Dermed fortsætter Rødkærsbro-virksomheden kursen fra de seneste år, hvor man er vokset stillet og roligt.

- Der er flere grunde til, at det går godt for os. For det første har vi formået at holde os ajour med teknologien, og så har vi nogle folk, som vi har gjort lidt mere ud af rent uddannelsesmæssigt. Vi har for eksempel en medarbejder, vi har haft gennem flere år, som vi har videreuddannet til produktionsteknolog, forklarer Aage Søndergaard.

Investeringerne har betydet en løbende effektivisering af produktionen, og det kombineret med en fleksibel medarbejderstab er ifølge Aage Søndergaard en af nøglerne til succesen.

- Der hvor vi vækster mest for øjeblikket er i udlandet. Vi har haft en lille stigning i Danmark, men ellers er det i lande som Polen, Litauen og Tjekkiet. De lande slår vi, når vi kører på moderne maskiner som laser og CNC, siger han.

- Min kompagnon har lavet en del åbne tilbud til virksomheder dernede, og det viser sig, at vi stikker dem med 12-14 procent her i landet. Folk har en ide om, at det er billigt dernede, fordi de ikke får så meget i løn. Men vi har investeret i uddannelse af vores folk, og de får lov at udvikle sig sammen med de maskiner, vi har investeret i, tilføjer Aage Søndergaard.

- Selvom de arbejder til 50 kr. i timen dernede, og vi ganger med mere end tre til danske forhold, så slår vi dem alligevel. Hvis man tage noget udstyr, som koster 8-10 mio. kr., og der skal investeres i nyt efter fem år, så skal der køres nogle opgaver igennem. Når vi danskere får en opgave, så går vi bare i gang, og jeg tror, det er der, forskellen ligger, siger aage Søndergaard.

Han forklarer, at 96-97 procent af produktionen hos JPBC ender som eksport enten direkte eller indirekte, og på den baggrund er det vigtigt, at underleverandøren er konkurrencedygtig i forhold til de udenlandske virksomheder.

- Vi har tænkt os at fortsætte med den strategi; fokus på teknologien og vores medarbejdere. Vi investerer i trimning af maskiner og personale. Det vi har i huset er meget state of the art, og vi investerer med rettidig omhu. Og så har vi fokus på de certificeringer, man skal have. Vi er selvfølgelig ISO-certificerede og også CE-godkendte til at levere bygningsstål, forklarer Aage Søndergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141