23948sdkhjf

Maskinfabrik surfer på robotbølge

Maskinfabrikken Rustek i Skive har taget svejserobotter til sig og har investeret store summer i offline software – det lader til at kunne betale sig
Den lille maskinfabrik Rustek i Skive med knap 15 ansatte har i løbet af et par år anskaffet hele tre svejserobotter, og robotterne producerer på fuld kraft. Firmaet har endda planer om en fjerde svejserobot.

Direktør Rene Ramsdahl er godt tilfreds med, hvordan svejserobotterne fungerer, og Rustek har også taget springet ud i offline programmering.

Rustek producerer træpillekedler og træpillebrændere for fuld kraft til serien Ready To Burn (RTB), som Rustek producerer for moderselskabet NBE Production.

- Det er en produktion, der stiller store krav til, at konstruktionen er tryktæt. Der er ikke plads til fejl. De to største af vores robotter har et målesystem, hvor emnernes placering bliver målt meget nøjagtigt op, og så regulerer programmet alle svejselinjer, siger Rene Ramsdahl.

Placeret på skinner
Den seneste robot står ikke fast placeret som de to første, men er placeret på et syv meter langt skinnesystem, så den kan bevæge sig frem og tilbage.

- Det giver stor fleksibilitet, for ellers er det største problem med robotter, at de kan gå i vejen for sig selv, siger Rene Ramsdahl.

Robotterne er Panasonic svejserobotter købt gennem Valk Welding.

Offline hjælper
Offline-programmet kan også hjælpe, når kunder ringer med en svær opgave og spørger, om Rustek kan klare den. Ofte får tegningen en tur gennem programmet, og så kan Rustek svare, om det kan kan lade sig gøre eller ikke kan lade sig gøre.

- Vi kan simulere svejsning i 3D, og vi kan også simulere buk og laserskæring igennem vores software til de andre maskiner, og derfor konstrueres alle emner i 3D. Det er der ikke ret mange, der kan, siger Rene Ramsdahl.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095