23948sdkhjf

Dynamisk fræsning skaber opmærksomhed

Video-demonstrationerne af fræsning i 5 x diameter trak solid opmærksomhed på årets Spåntagningsdage i Hedensted.
Det giver nye perspektiver for fræsning, når du kan tage spåner i høj hastighed i en dybde på fem gange fræserens diameter.

Det kan man med den nye Speedtwister fra Maykestag, som blev præsenteret i aktion på en Okuma-maskine under årets Spåntagningsdage hos Flextek i Hedensted.

Selve fræsningen i en klods af 42CrMo4 blev filmet med videokamera og smidt op på to skærme, og KJV-specialist i spåntagning, Jens Limkilde Hansen, stod for præsentationen.

Han havde masser af tilhørere til live-præsentationerne, der var de første af sin slags i Danmark.

- Selve Speedtwisteren er designet og udviklet med nogle bitte små spåndelere, som er en nødvendighed, når der tages så dybe spåner af metallet. Dermed slipper man for nåleformede spåner, der ville sætte sig i maskinen og omkring emnet, sagde Jens Limkilde Hansen, der havde tilhørernes fulde opmærksomhed.

Interessen for præsentationen harmonerer fint med den interesse, der ifølge specialisten er for den dynamiske fræsning ude hos virksomhederne.

- Vi har succes med dette produkt. Man var imponeret dengang, man kan kunne køre i to gange diameter. Du kan med det her værktøj og det rette software næsten køre lige så hurtigt på 5D i dag, som du tidligere kunne på 2D, sagde spånspecialisten efter præsentationen.

Fordi varmeudviklingen ved dynamisk fræsning er så massiv, er det ikke muligt at køle med vand. Derfor bruges luft, som løber gennem værktøjet og sendes ud til emnet langs selve Speedtwisteren.

- Der er ingen tvivl om, at det her kan rykke noget. Det handler jo om at skabe hastighed, så du sparer tid, og vi har allerede kunder, der vil købe det her produkt, sagde Jens Limkilde Hansen, som altid opfordrer til, at emnerne spændes op med kraftspændetænger, når der udføres dynamisk fræsning - alene på grund af den store påvirkning af både emne og værktøj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11