23948sdkhjf

3D-scanning rykker ud i maskinhallen

Zebicon mærker stigende interesse for køb af 3D-scannere til kvalitetssikring.
Interessen for at købe sin egen 3D-scanner til egen kvalitetskontrol og scanning af specielle emner er stigende.

Det fortæller Marie A. Almbjerg, som er kvalitets- og måletekniker hos Zebicon i Billund.

ATOS-scanneren er designet til, at kunderne køber og betjener den selv.

- Underleverandøren skal jo ofte dokumentere overfor sine slutkunder, at de har den rigtige kvalitet på de færdige emner, og vi har rigtig mange kunder, som får scannet emner hos os. Men på et tidspunkt begynder de at tænke, at de kan scanne selv, siger Marie A. Almbjerg om potentialet for salg af ATOS Core.

Og interessen for scanneren er stor ude i metal- og maskinbranchen, som bevæger sig mere og mere i retning af specialiseret produktion.

- Systemerne bliver bedre og bedre, og behovet for kvalitetskontrol bliver større og større, mere og mere skal scannes, så vi sælger flere og flere scannere, siger Marie A. Almbjerg.

ATOS Core koster fra 200.000 kr. og er manuelt betjent, men den kan også inkorporeres i en fuldautomatiseret løsning. Når den har scannet et emne, skabes der målerapport, som både via 3D-grafik og via talværdier viser, hvor meget emnet afviger fra den oprindelige fil.

Samtidig er det muligt via data fra ATOS Core at skabe en såkaldt solid fil i 3D. Den fil kan virksomheden arbejde videre med i sit cam-software og gå fra prototype til konkret emne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094