23948sdkhjf

Industribeskæftigelsen steg med mere end 1.000

Industriens beskæftigelse steg i september måned med mere end 1.000. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dansk Metal glæder sig over udviklingen, og advarer mod flaskehalse..
Efter en svag udvikling i 2. kvartal, er beskæftigelsen for lønmodtagere i industrien tilbage på sporet med en solid fremgang for september måned. Således steg antallet af lønmodtagere i industrien ifølge nye tal fra Danmarks Statistik med 1.006 personer sammenlignet med august, efter der er taget højde for sæsonudsving. Set over det seneste år er industriens lønmodtagerbeskæftigelse steget med knap 3.900 personer i forhold til september 2014.

- Krisen kostede mange industrijob, men de seneste år er udviklingen vendt og der skabes tusindvis af nye industrijob, siger økonom i Dansk Metal, Mikkel Skydsgaard i en kommentar til tallene.

Han forklarer, at det generelt går godt for danske industrivirksomheder, der har en solid konkurrencekraft og vinder mange ordrer hjem:

- Vi har set en solid udvikling i industriens produktionsindeks den seneste tid, og selvom vi så en lille opbremsning i beskæftigelsen i april og maj måned, melder virksomhederne i industrien om langtidssikret produktion, og det må alt andet lige få virksomhederne til at ansætte flere den kommende tid, siger Mikkel Skydsgaard.

Han peger på, at ledigheden i Dansk Metal er lav, og risikoen for flaskehalse skal imødegås med opkvalificering og uddannelse:

- Flere og flere virksomheder i industrien melder om mangel på kvalificeret arbejdskraft. I Dansk Metal er ledigheden nu under 4 pct., og skal vi undgå flaskehalse, er det afgørende at flere får videre- og efteruddannelse. Der er nemlig en masse hænder at tage af, de mangler bare de rigtige kompetencer, forklarer Mikkel Skydsgaard, og opfordrer virksomhederne til at tage flere lærlinge og opkvalificere medarbejderne.

- Hvis virksomhederne ikke kan få de rigtige medarbejdere, må de sige nej til ordrer. Det vil koste vækst og arbejdspladser, og derfor er det afgørende, at vi nu kommer i gang med at uddanne langt flere til de fag, som virksomhederne efterspørger, fx klejnsmede og industriteknikere, siger Mikkel Skydsgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093