23948sdkhjf

Mikrofon viser vej til færre vibrationer

Systemet Okuma Machining Navi er en hjælpende hånd til spåntagning uden vibrationer. Det bliver købt med på flere og flere maskiner, lyder det fra Flextek.
Systemet Okuma Machining Navi består af en lille mikrofon, der er placeret på styringspanelet, og via den analyserer Navi vibrationsfrekvensen og foreslår nye skæredata for at få en mere rolig kørsel på maskinen.

- Hvis værktøjet går i vibrationer, så skal du finde ud af, hvordan du skal justere maskinen. Der får du hjælp her, siger Flextek-tekniker Jan L. Nielsen.

Når der måles vibrationer i en maskine, så kommer Okuma Machining Navi selv med forslag til ændring af omdrejningerne - enten lidt op eller lidt ned, og med et enkelt tryk ændres hastigheden.

Navi-systemet er indrettet, så baggrundsstøjen kan sorteres fra inden målingen begynder, og det kan eftermonteres på maskiner med styring P200-P300, og i følge Flextek sælges det i dag med på mere end hver anden Okuma-maskine.

- Før havde man kun øret, når man skulle vurdere vibrationerne, og det her system er blevet mere og mere populært. Det er aktuelt for de fleste, siger Jan L. Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094