23948sdkhjf

Metav-messe sætter fart på ny teknik

Fremstillingsindustriens udvikling og ny teknik smitter af på messen i Düsseldorf næste år.
Der er lagt op til en rejse ind i og rundt om den metalbearbejdende produktion, når Messe Düsseldorf og sammenslutningen af tyske værktøjsmaskinfabrikker, VDW, slår portene op til Metav 2016. Det sker fra 23.-27. februar næste år, og mottoet for den internationale messe for metalforarbejdningsteknologier er ”Power your Business”.

Det mål forsøger arrangørerne at nå ved at fokusere ind på fire nye fokusområder og lade dem være tænkt ind i messen.

Fokusområderne er 3D-print og additiv fremstilling, alle aspekter vedrørende kvalitetssikring, værktøjskonstruktion og formfremstilling samt medicinalteknik.

Nye fokusområder

På et pressemøde i København tidligere i november begrundende Wilfried Schäfer, som er administrerende direktør for VDW, de nye fokusområder. Han pegede på, at komplekse strukturer er yderst velegnede til 3D-print i kombination med bearbejdningsmaskiner, og han henviste til, at der allerede i dag findes maskiner, der kombinerer de to teknikker.

”I 1990’erne, da modeller og prototyper blev fremstillet af plast eller metal ved hjælp af lasersintring og lasersvejsning, kaldte vi det Rapid Prototyping. I dag taler vi om Rapid Manufacturing, idet additive produktionsmetoder hastigt vinder indpas i den industrielle fremstilling af mindre serier. De bliver en stadigt vigtigere brik i den industrielle værdikæde;” sagde VDW-direktøren på pressemødet.

At 3D-print skal blæse den klassiske metalbearbejdning af banen er Wilfried Schäfer ikke nervøs for, og han peger på, at 3D-print i dag på ingen måde er automatiseret men kræver manuel håndtering, når emnerne er skabt.

Udover de nye fokusområder står Industrie 4.0 også centralt for messen.

”Industrie 4.0 er helt sikkert et megastort emne for erhvervslivet lige nu. For første gang samles det centralt på messen,” sagde Wilfried Schäfer i København.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.214