23948sdkhjf

Produktnyhed: Ny standard for sporkuglelejer fra Schaeffler Group

50 % mindre støj og 35 % mindre friktion – Generation C sætter helt nye standarder for sporkuglelejer.
De forbedrede egenskaber skyldes først og fremmest optimerede overfladestrukturer samt den optimerede oskulation mellem kugler og lejeringe. Derudover er det nye sporkugleleje udstyret med en nittet stålkugleholder samt nye og mere effektive tætninger.

Alt i alt er der tale om et sporkugleleje med større ydeevne; et sporkugleleje, der kan klare højere omdrejninger, og som samtidig er mere støjsvagt. Driftstiden og ydeevnen stiger, og energiforbruget falder. Generation C lejet afspejler 125 års erfaring inden for produktion og udvikling af kuglelejer – en udvikling der tog sin begyndelse tilbage i 1883, hvor den tyske pioner Friedrich Fischer opfandt kugleslibemaskinen.

Støjsvag gennem optimerede overflader
Alle geometriske parametre på inder- og yderringen samt kuglerne er videreudviklet: De optimerede overfladestrukturer på løbebaner og kugler har resulteret i 50 % mindre støjudvikling. Dermed sætter det nye FAG Generation C sporkugleleje fra Schaeffler Group helt nye standarder.

Oskulationen mellem kugler og lejeringe er optimeret med det mål at minimere friktionen. Dette, sammen med en forbedret overfladekvalitet, er mundet ud i 35 % mindre friktion sammenlignet med tidligere sporkuglelejer. For maskinkonstruktøren betyder det: reduceret energiforbrug og dermed lavere energiomkostninger. Et mindre friktionsmoment samt en mindre varmeudvikling gør det nye Generation C sporkugleleje særlig egnet til drift med høje omdrejninger.

Effektiv tætning sikrer længere driftstid
En ny HRS gummitætning sikrer en optimal tætningsløsning. Det nye design er optimeret til udfræsningen i inderringen, og hermed forbedres indløbsegenskaberne, idet berøringen mellem tætning og inderring minimeres, og på den måde er med til at reducere friktionen. Tætningen er derudover mere effektiv i forhold til fedttab og forurening af fedtet end dens forgængere. Det er med til at øge fedtets levetid og samtidig forlænge lejets driftstid. Ud over den nye HRS tætning har metalpladetætningen (Z) også fået nyt design med en labyrinttætningsfunktion. Udfræsningerne på lejeringene og geometrien af Z metalpladetætningen er afstemt nøje efter hinanden således, at man opnår en større tætningsgrad og længere fedtlevetid.

En bedre styring af kuglerne bidrager også til en større ydeevne. En ny nittet stålkugleholder erstatter den tidligere laskeholder i stål, og har en større stivhed og er dermed særlig egnet til høje omdrejninger. Derforuden reducerer den nye stålholder støjudvikling og gør lejet mindre følsom over for stød.

Kilde: Schaeffler - http://www.schaeffler.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078