23948sdkhjf

Massehyringer og tocifret millionoverskud hos Eltronic

Udsigt til vækst: Ingeniørhuset har skærpet forretningen og hyret 30 nye medarbejdere.
I et år præget af tunge investeringer og organisatoriske forandringer landede Eltronic i Hedensted sidste år et resultat før skat på 15,1 mio. kr. Status quo i forhold til året før, men samtidig en oprustning til at imødegå et spændende vækstscenarie.

- Vi har igen investeret meget i at blive gearet til den vækst, der er stor mulighed for at deltage i, i det kommende år. Vi har investeret rigtig meget i systemer og mennesker og i en meget bredere ledelse, siger medejer og direktør hos Eltronic, Lars Jensen.

Investeringerne er et forsøg på at ruste Eltronic til at imødegå den store efterspørgsel efter virksomhedens kernekompetence, som Lars Jensen oplever.

- Vi ser en større og større interesse fra vores kunder i at outsource den del af værdikæden, der omhandler udviklingen af nye produktionsteknologier og udstyr til at frembringe nye produkter, til sådan nogle som os, siger direktøren

Eltronic spreder sig over udvikling af løfteudstyr til vindmølleindustrien (Heavy Industries), forsyningsløsninger til skibe (Fuel & Gas Technologies) og automationsløsninger til masseindustri (Production Systems) samt en mindre aktivitet inden for elektroniske konstruktioner (Power Electronics). Sidstnævnte var tidligere et selvstændigt selskab under navnet Eltronic Solutions, men blev sidste år sammenkørt med moderselskabet.

Skærper forretningen
Eltronic-direktør Lars Jensen beretter, at der er vækstpotentiale i alle fire forretningsområder, som i løbet af sidste år er blevet udskilt i SBU’er (strategic business units) med egen decentrale ledelse. Det er sket som et led i en fokuseringsstrategi, hvor forretningen er blevet skærpet.

- I den her omstruktureringsfase har vi netto ansat tredive nye medarbejder det forgangne år. Der er nogle områder, vi har nedprioriteret eller valgt fra, og så har vi styrket andre. Derfor har der også været brug for nye kompetencer, forklarer direktøren, der forventer at vokse i både antal ansatte, omsætning og indtjening i indeværende år.

Fokuseringsstrategien, som de organisatoriske forandringer udspringer af, har til formål ”at styrke selskabets positionering inden for udvalgte brancher og teknologier”, lyder det i Eltronics årsrapport. Det har medført, at virksomheden har udskilt en række produkt- og kompetenceområder i fire divisioner, som det er berørt ovenfor.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078