23948sdkhjf

Danfoss-chef: Industrirevolutionen er i gang

Den fjerde industrielle revolution er allerede i gang. Sådan lyder meldingen fra Kim Fausing, COO i Danfoss, efter at have deltaget i World Economic Forum i Davos.
Det overskyggende tema på det netop overståede World Economic Forum var den fjerde industrielle revolution. Det fortæller Kim Fausing, der er COO (cheif operational officer) hos Danfoss.

For topchefen var der ikke nogen tvivl om, at digitaliseringen eller Industrie 4.0 , som tyskerne kalder det, får stor betydning for industrien.

- Jeg mener, at digitaliseringen vil ændre forretningsgrundlaget for mange virksomheder og brancher. Det bliver en stor ændring, og hvis du ikke er med på den, så vil det ramme dig. Her hos Danfoss ser vi det som en gigantisk mulighed, siger Kim Fausing til Jern & Maskinindustrien.

Han peger på, at revolutionen ikke er noget, der er på vej. Den er allerede i gang.

- Det mest inspirerende fra oplæggene i Davos var at se, at det er en udvikling, der er i gang og hvor stor en forandring, det medfører, siger han.

Den teknologiske udvikling vil også forandre de krav, der stilles til kompetencer hos både virksomheder og medarbejdere.

- Der vil være masser af arbejde i fremtiden. Men der bliver behov for andre kompetencer end de mekaniske. Man skal kunne programmere, og der bliver behov for flere digitale evner. Jeg tror, at der vil komme meget mere fokus på software end hardware i fremtiden, forklarer siger Kim Fausing.

Samme melding kommer fra Pierre Nanterme, CEO i den internationale konsulentvirksomhed Accenture:

- Digitalisering er den vigtigste grund til, at lige over halvdelen af virksomhederne på Fortune 500 er forsvundet siden år 2000, sagde han ifølge World Economic Forum.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094