23948sdkhjf

Spåntagning og robotter til Broen A/S

Flowsystem-producenten Broen A/S samarbejder med Flextek om nye spåntagningsløsninger med håndteringsrobotter.
Broen er gået i gang med at opgradere sin spåntagende maskinpark. Flextek har i første omgang leveret to Okuma multitaskmaskiner. Det drejer sig om en Multus B400-W, som er udstyret med en håndteringsrobot fra Motoman. Robotten er seksakset og kan løfte op til 200 kg.

Den anden er en MacTurn 350-W, som senere skal udstyres med en lignende robotløsning. Multus-løsningen bearbejder endebunde til kugleventiler - i én arbejdsgang. Det er stålemner med en diameter op til ca. 500 mm. Arbejdsstationen kan, afhængig af opgaven, køre ubemandet i op til tre timer. Med løsningen sparer Broen A/S plads og økonomi på ikke at skulle have mellemlager.
- Opgjort på den rene bearbejdningstid har vi på nogle emner realiseret en tidsbesparelse på ca. 30 %. Men endnu vigtigere er det, at arbejdsmiljøet er blevet forbedret væsentligt på arbejdsstationen. Operatøren skal ikke længere løfte de mange tunge emner. Derudover har operatøren fået frigjort 50 % mere tid, som han så kan bruge ved en anden maskine. Vi er nødt til at tænke rationelt, fordi vi simpelthen ikke kan få fat på nye kvalificerede medarbejdere, siger ingeniør Michael Hindsgavl Nielsen og tilføjer:

- Flere af vores gamle maskiner til spåntagning var nedslidte, og i stedet for bare at udskifte dem med nye tilsvarende, har vi i samarbejde med Flextek prøvet at tænke et skridt videre. Og det er en stor fordel for os, at vi under projekteringsfasen nu kun skal henvende os til én leverandør. Michael Hindsgavl Nielsen forventer en tilbagebetalingstid på den komplette bearbejdningsløsning på et år.

Kilde: Flextek - http://www.flextek.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094