23948sdkhjf

Teknologi-indsprøjtning til 1.400 danske virksomheder

1.400 danske virksomheder vil i de kommende tre år få vejledning om ny teknologi af Inno-vationsAgenterne.
InnovationsAgenterne er en del af erhvervsfremmesystemet og bringer teknologisk viden og inspiration til små og mellemstore virksomheder. InnovationsAgenterne har siden 2007 gen-nemført godt 3.300 gratis Innovationstjek.

Nu forlænger Styrelsen for Forskning og Innovation ordningen tre år mere, så endnu flere virk-somheder kan drage nytte af agenternes vejledning i teknologisk innovation.

Stor spredning
InnovationsAgenterne har vejledt og hjulpet så forskellige virksomheder som arkitektfirmaer, gartnerier, små specialiserede fremstillingsvirksomheder og handelsvirksomheder. Typisk handler det om digitalisering, produktudvikling, effektivisering, nye produktionsmetoder og materialer.

- Vi er meget glade for også fremover at kunne tilbyde virksomhederne et gratis Innovationstjek med fokus på forretningsudvikling gennem ny teknologi. Vi er dem, der sammen med virk-somhederne, kan være med til at afdække udviklingsmuligheder, prioritere indsatsen og sætte gang i nye udviklingsprojekter inden for for eksempel lagerstyring, automation, materialer, over-flader og software. Vi råder over et stærkt korps af agenter, der både har praktisk erfaring og faglig viden om at skabe værdi gennem tilførelse af ny viden, teknologi og ekspertsamarbejde og som samtidig har overblikket over videns- og erhvervsfremmesystemet, siger Knud Erik Hilding-Hamann, projektleder for InnovationsAgenterne.

- Og de gør en forskel ude i virksomhederne. Vi måler løbende effekten af vores arbejde: 8 ud af 10 innovationstjekkede virksomheder er tilfredse eller meget tilfredse med Innovations-Agenternes vejledning og vil anbefale et Innovationstjek til andre virksomheder. Ikke mindst derfor ser vi frem til at fortsætte arbejdet de kommende tre år og hjælpe flere virksomheder i gang med teknologisk udvikling, uddyber han.

Fokus i den nye treårige periode
InnovationsAgenternes hovedopgave vil også fremover være at udføre gratis Innovationstjek.
Et Innovationstjek indebærer, at agenten sammen med virksomheden gennemfører en screening af virksomhedens innovationsbehov og –udfordringer og kommer med anbefalinger til mulige nye samarbejds- og videnpartnere til at løfte de identificerede udfordringer.

Slutteligt hjælper InnovationsAgenten virksomheden med at få kontakt til relevante samar-bejdspartnere eller videnkilder. Disse kan komme fra både universiteter, erhvervsakademier, private rådgivere, GTS-netværket, innovationsnetværk, brancheforeninger og andre.

Som noget nyt udvikler InnovationsAgenterne en online-selvtest, der giver virksomhederne mulighed for at teste deres innovationsbehov og -parathed. På baggrund af svarene får virk-somheden vejledning i eventuelle næste skridt, hvoraf Innovationstjekket kan være et.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422