23948sdkhjf

Danfoss klar med skruerobot

Danfoss eksperimenterer med skruerobotter til produktion af frekvensomformere - og ser optimistisk på at få dem indført.
Danfoss vil inden længe indføre skruerobotter i sin produktion på fabrikken i Gråsten.

- Drivkraften bag det er at forbedre vores arbejdsmiljø. Vores produkter indeholder mange skruer, og skruemontagen udgør en fysisk belastning for vores operatører. Nogle medarbejdere bruger op til 40 procent af deres tid på at skrue skruer i, fortæller ingeniør Peter Lund Andersen, som arbejder i en udviklingsenhed på fabrikken i Gråsten.

Danfoss’ afdeling i Gråsten producerer frekvensomformere.

- Vi laver løbende målinger af vores arbejdsmiljø, og der har vi fundet, at mange af vores arbejdspladser med skrueoperationer er belastende. Derfor syntes vi, at vi var nødt til at gøre noget. Drivkraften i projektet er at forbedre arbejdsmiljøet, siger Peter Lund Andersen.

Et stykke vej igen
Danfoss har dels selv gennemført et projekt for at udvikle en skruerobot-løsning, og dels har Danfoss haft Center for Robotteknologi ved Teknologisk Institut til at udvikle en løsning.

- Vi har bevist, at det kan lade sig gøre. Vi kan samle skruer op med en magnetisk bit, og vi kan skrue dem i apparaterne. Men det kniber endnu med at kunne gentage processen, for i den virkelige verden er der altid lidt varians, både i vores produkt og i den position, som produktet bliver placeret i. Vi vil gerne have, at robotten kan håndtere den varians, men der er stadig et stykke vej, siger Peter Lund Andersen.

Han ser optimistisk på udsigterne for at gøre skruerobotterne til en del af produktionen.

- Prisen på robotter er faldet de sidste år, og så har myndighederne åbnet for robotter uden afskærmning. Det gør det interessant for os.

Peter Lund Andersen ser positivt på at bruge nye typer robotter.

- De nye robotter er meget avancerede. De bygges med nogle moment-sensorer i hvert led. Det åbner for en meget høj grad af sikkerhed for brugerne. Samtidig kan ”følesansen” udnyttes til at håndtere noget af den varians, som vi omgiver os med.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094