23948sdkhjf

Værktøjsmagere slår rekord

Skive Tekniske Skole slår rekord for optaget af værktøjsmagere.
Det går strygende med optaget på værktøjsmageruddannelsen på Skive Tekniske Skole, som er landets største skole for værktøjsmagere. De positive vinde blæser efter en årrække, hvor der er blevet optaget for få, og hvor der har været mangel på værktøjsmagere.

I efteråret blev der optaget 50 nye elever, og det er dobbelt så mange, som der normalt bliver optaget, og her i januar er der optaget 35, hvilket også er højt for et vinteroptag.

- Vi er rigtig glade for, at optaget er så højt. Med det nye grundforløb og de nye karakterkrav troede vi faktisk, at vi ville se et fald i optaget, men vi har haft en stigning, siger Søren Løfberg-Poulsen, der er lærer på Skive Tekniske Skole.

- Virksomhederne efterspørger flere værktøjsmagere. Vores branche har det godt for tiden, og vi kan se, at alle får job efter uddannelsen. Så det er godt, at vi har øget optaget. Men man skal huske på, at de nye, store årgange først er færdige efter fire-et-halvt års uddannelse.

Da optaget var lavest blev der kun optaget omkring 20 om sommeren og 15 om vinteren.

Skive Tekniske Skole har siden 2006 været ude på et utal af virksomhedsbesøg og messer for at højne kendskabet til værktøjsmager-uddannelsen.

Nye CNC-maskiner
Fremgangen betyder også, at skolen kan investere i flere CNC-maskiner, så eleverne, også på industritekniker-uddannelsen, kan blive oplært på helt moderne maskiner.

- Vi begyndte allerede i 2004 at investere i ny teknologi. I dag har vi 21 CNC-styrede maskiner. Vi mener, at det er vigtigt, at vi har noget udstyr, der svarer til det, man har ude i virksomhederne, siger Jens Christian Pedersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08