23948sdkhjf

Danmarks første robot-landshold viser vejen

Universal Robots investerer i det første danske robot-talenthold nogensinde. Målet er at inspirere og motivere unge til at vælge en uddannelse og karriere i robotbranchen.
Et blomstrende robotmiljø er blevet skabt i Danmark gennem de sidste 15 år, men dette miljø risikerer at visne, hvis branchen ikke kan rekruttere tilstrækkeligt med robot-talenter. Væksten hos de mange nye robot-producenter i Danmark kræver rigtige mange nye robot-talenter.

Derfor involverer Universal Robots sig nu i en målrettet satsning på at vække flere unges interesse for uddannelses- og jobmulighederne inden for robotteknologi. Succesvirksomheden, som blev opkøbt for 1,9 mia. kr. sidste forår, har valgt at bakke om op et initiativ startet af ildsjælen Lars Ringe. Han har nu skabt - i samarbejde med Akademiet for Talentfulde Unge - det første danske robot-talenthold nogensinde.

- Fra USA og Asien deltager over 70.000 unge i en global konkurrence i robotteknologi, First Robotics Competition. Men Europa glimrer langt hen ad vejen ved sit fravær med under 100 deltagere. Derfor er jeg glad for, at det på rekordtid er lykkedes at skabe rammen for, at 10 af Danmarks skarpeste unge hjerner deltager på det første hold herfra. Disse unge kan jo inspirere og motivere andre unge til at få øjnene op for de mange spændende udfordringer, der ligger i de teknologiske landvindinger, der sker og vil ske i de kommende årtier, siger Lars Ringe.

De 12 unge fra hele Danmark mødes flere gange ugentlig i FabLab Nordvest i København, hvor de har adgang til professionelle maskiner og et stærkt team af mentorer, mens de udvikler på deres robot til den globale dyst i USA.

Det kræver kompetencer, samarbejde og ukuelighed
Hos Universal Robots, som i første
Fakta: First Robotics Competition
I 2016 vil mere end 3.000 hold bestående af 78.000 unge fra hele verden dyste om sejr i First Robotics Competition.

I første kvartal er der fuldt tryk på forberedelser og træning samt regionale konkurrencer. Finalen finder sted i St. Louis, USA, i slutningen af april 2016.
omgang investerer ½ mio. kr. i projektet, forventer man med det danske FRC-hold at skabe en positiv spiral.

- Vi sponsorerer, fordi vi gerne vil gøde jorden for at videreudvikle Danmarks i forvejen unikke position i den globale robotindustri og -forskning. For os er det meningsfyldt at agere visionært og langsigtet ved at investere midler og kræfter i dette initiativ. Vi ved, at det kræver mange forskellige kompetencer, stor ukuelighed og sans for samarbejde at kunne udvikle nyskabende robotteknologi, der imødekommer behovene på arbejdspladserne og i samfundet. Alt dette er også meget væsentlige parametre for at gå helt til tops i konkurrencen First Robotics Competition, siger Enrico Krog Iversen, CEO i Universal Robots.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11