23948sdkhjf

UR-direktør: Succes kræver de rigtige mennesker

Enrico Krogh Iversen forlader Universal Robots til sommer. Den administrerende direktør efterlader en virksomhed i topform med de rigtige medarbejdere. Her svarer han på syv spørgsmål om baggrunden for succes.
Hvordan skaber man et salgsnetværk som det, Universal Robots har formået?
- Det gør man på to måder. Man går ud og kradser på de døre, hvor man tror, at der kunne være nogle fornuftige mennesker, der kan sælge ens produkter. Samtidig arbejder man også med PR og presse, så man får skabt noget opmærksomhed om produktet, så andre forhandlere bliver opmærksomme på det. Det har været meget blandet i vores tilfælde.

Hvad skal der til for at få succes med sådan et salgsnetværk?
- Det er meget forskelligt fra land til land. Men generelt handler det om relationsopbygning og at vedligeholde de relationer. Samtidig er det vigtigt, at slutkunderne kender ens produkter. For så giver det et pull fra slutkunderne og gør det nemmere for forhandlerne.

Hvor ligger de største udfordringer i at få succes for en ung virksomhed som Universal Robots?
- Jeg tror ikke, det har noget med alder at gøre. Udfordringerne ved at drive en rigtig forretning er at have de rigtige medarbejdere, rigtige forhandlere og i det hele taget de rigtige mennesker. De skal være motiverede og bruge deres energi rigtigt.

Hvad gør Universal Robots for at skille sig ud fra de store og gamle robotproducenter i konkurrencen om de samarbejdende robotter?
- Man kan jo sige, at vi stort set er de eneste, der har en samarbejdende robot i dag. Mange taler om det, men det handler mest om sikkerhed. Vi er de eneste med let programmering og implementering. Jeg ser ikke de traditionelle robotproducenter som konkurrenter. Vores konkurrenter er manuel arbejdskraft og hård automation.

Hvilken type af Universal Robots sælger bedst? 3, 5 eller 10?
- Det kan variere fra land til land, men overordnet set er der egentlig ikke den helt store forskel. Herhjemme er det mest UR5 og UR10. Vi har ikke så stor en elektronikindustri herhjemme, og vi har ikke rykket så hurtigt på montage som i udlandet, så derfor sælger UR3 mindre.

Din tid i UR er snart ovre. Hvad skal du bruge tiden på?
- Jeg har ikke gjort det op endnu, men jeg skal i hvert fald restituere efter det maraton, Universal Robots har været. Men det kan sagtens være, at jeg vil investere i noget nyt, hvis der er globalt og skalerbart potentiale. Jeg skal ikke kigge ind i væggen, indtil jeg skal i jorden.

Hvordan vil du overlade virksomheden til din efterfølger?
- Jeg føler jo, at jeg overlader en virksomhed, der har et godt momentum, en god organisation og skinnerne er lagt til at fortsætte med de høje vækstrater. Det bliver ikke nogen walk over, men tingene er gjort klart.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252