23948sdkhjf

Bogholder dømt for underslæb

Brugte 7 mio. kr. fra underslæb i to virksomheder på blandt andet tøj og sko.
En 55-årig kvinde, der som bogholder i de to nordjyske virksomheder Finelco i Tårs og Ingstrup Mejeri i Løkken, har stjålet mere end 7 mio. kr. fra virksomhederne, har svært ved at give en god forklaring på det særdeles grove underslæb.

Hun stod tiltalt ved retten i Hjørring for adskillige hundrede overførsler til egne konti og køb af private varer med virksomhedernes dankort. Underslæbet er foregået mellem 2007 og 2015. Torsdag faldt så dommen: Tre års ubetinget fængsel og fuld erstatning på 5,2 mio. kr. til Finelco. Desuden knap 1,8 mio. kr. til Ingstrup. Hun tog betænkningstid med hensyn til en eventuel anke til landsretten.

- Jeg ved ikke hvorfor jeg gjorde det. Min mand og jeg har en god økonomi, pengene er bare blevet brugt til forbrug - tøj og sko, dyre møbler og rejser, forklarede den 55-årige spinkle kvinde med rystende stemme. Hun er nu frakendt retten til at være bogholder i fem år.

Hun understregede, at hendes mand intet kendte til de mange penge, der løb ind på deres fælles konto. Hun har betalt halvanden million kroner tilbage.

Underslæbet foregik ved, at den 55-årige bogførte fiktive varekøb og i stedet overførte penge til egne konti, eller hævede penge på virksomhedens dankort.

- Jeg ville ønske jeg kunne forklare det her. Jeg forstår heller ikke, at det ikke blev opdaget. Jeg er i behandling for at komme videre med mit liv, sagde den 55-årige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.391