23948sdkhjf

Rapport: Virksomheder flytter produktionen hjem

Lave lønninger er ikke alt.
Det er en af konklusionerne i en ny rapport fra Syddansk Universitet, der viser, hvor mange danske virksomheder der flytter produktionen tilbage til Danmark. Det skriver DR Syd i dag.

Rapporten viser, at i løbet af de seneste fem år, har 15 procent af virksomhederne på landsplan, der har medvirket i undersøgelsen, flyttet produktionen tilbage.

Og der er flere, der overvejer det.

Det forklarer professor Jan Stentoft fra SDU, der er en af forfatterne bag rapporten.

- Mere end 20 procent af respondenterne svarer "i høj grad" eller "i nogen grad", at de forventer at trække produktionen tilbage til Danmark, siger Jan Stentoft til DR Syd.

Selvom 15 procent af virksomhederne har valgt at rykke produktionen hjem, så er der i samme periode stadigvæk 43 procent, der har rykket produktion den modsatte vej de seneste fem år.

Ifølge Jan Stentoft skyldes det blandt andet kvaliteten af den danske arbejdskraft og et fleksibelt arbejdsmarked, hvor man nemt kan skaffe og fyre medarbejdere.

- Det, der har været drivkræfterne for, at tingene er kommet hjem igen, er blandt andet et ønske om at få noget bedre kvalitet og noget med knowhow ind, siger Jan Stentoft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095