23948sdkhjf

He-va sparker døren ind til Kina

En kinesisk importør har med succes introduceret Mors-virksomhedens maskiner på det store marked.
En speciel grubber er blevet He-vas løftestang til det kinesiske marked. Grubberen var oprindeligt udviklet ud fra en forespørgsel fra en engelsk importør tilbage i 2003, men landbrugsmaskinen sælges nu i en lang række lande – og nu altså også i Kina.

- Importøren i Kina har nu også fået kig på andre produkter i vores portefølje, men det var det specifikke produkt, som trak den kinesiske opmærksomhed. Vi har nogle specielle maskiner, som ikke ret mange andre producenter har, og grubberen passer godt til jorden i Kina, fortæller teknisk direktør og medejer Heine Christiansen, He-va.

Selvom He-va har en eksportandel på 90 procent, så har det aldrig været meningen, at He-va selv skal aktivt ud og opdyrke nye markeder.

Udligner højsæsonen
Derimod har virksomheden altid indtaget nye lande på ryggen af efterspørgsel fra importører eller agenter. Det var også tilfælde i Kina.

- Vi har altid haft den ide, at det er svært selv at finde nye markeder. I stedet skal vi bearbejde de markeder, som vi har. Vi er fornuftigt med i Kina, men alting tager jo tid at starte op. I maj får vi nye ordrer derfra, og det er det gode ved at finde markeder, der ligger langt væk, fordi det udligner vores højsæson, siger Heine Christiansen.

Og netop sæsonudligningen betyder en del hos den nordvestjyske producent. For de primære markeder ligger alle i Vesteuropa, og det betyder, at der er voldsomt travlt fra marts til udgangen af september.

- Flere markeder giver et bedre produktionsflow. Men vores primære markeder ligger dog stadig i Frankrig, Tyskland, Sverige og England, siger den tekniske direktør.

Artiklen er en del af temaet Landbrugsmaskiner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062