23948sdkhjf

Danmark skruer op for klyngestrategi

Danmark er allerede det bedste land i Europa til at skabe samarbejder mellem virksomheder og videninstitutter, men der skal mere til.
En ny og ambitiøs klyngestrategi, som Uddannelses- og Forskningsministeriet snart offentliggør, har blandt andet som konkret mål, at mindst 2.000 virksomheder årligt skal udvikle nye produkter, metoder eller arbejdsgange som følge af klyngesamarbejdet - i 2014 gjorde det sig gældende for 1.600 virksomheder, skriver Finans.dk.

Bag det såkaldte Klyngeforum - og dermed bag strategien - står ikke færre end seks ministerier, fem regioner samt Kommunernes Landsforening. Altså stort set hele det offentlige Danmark og med god grund. Analyser viser nemlig, at innovationsnetværk ikke blot binder erhvervslivet tættere sammen med det omgivende samfund, fra landsdel til landsdel, men også styrker de deltagende virksomheders produktivitet, skriver Finans.

- Forskningsresultater skal ud og gøre gavn i virksomheder i hele Danmark. Strategien skal sørge for, at klyngerne fungerer mere effektivt som brobyggere til forskningen, forklarer uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Op imod 12.000 virksomheder indgår ifølge Finans på den ene eller anden måde i et klyngesamarbejde herhjemme.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125