23948sdkhjf

Metal-top strides om kampfly

Et medlem af fagforeningens hovedbestyrelse undsiger nu sin egen formand, der onsdag anbefalede, at Danmark vælger Joint Strike Fighter som fremtidens kampfly.
Joint Strike Fighter er den bedste løsning for dansk industri. Det mener i hvert fald formand for Dansk Metal, Claus Jensen, der anbefaler politikerne at investere i Lockheed Martins fly.

- JSF er dér, hvor vi mener, at den teknologiske udvikling og muligheden for at komme med ind i næste generation er størst, siger Claus Jensen til Ekstra-Bladet.

Men ikke hele toppen i Dansk Metal er enige i den melding. Egon Nykjær, der er medlem af hovedbestyrelsen og afdelingsformand i Dansk Metal Herning, peger på JSF som den dårligste løsning, og hælder i stedet mod enten Airbus’ Eurofighter eller Boeings Super Hornet, der begge har indgået adskillige samarbejdsaftaler i det midtjyske.

- Jeg mener ikke, at de (Lockheed Martin, red.) giver de samme danske arbejdspladser, som de andre to kan tilbyde. Og den anden ting er, at de to andre har en kæmpemæssig civilproduktion, og der er der langt flere arbejdspladser, end der er med militærfly, siger Egon Nykjær til Ekstra-Bladet.

Originalartikler: http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/f...
http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/m...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094