23948sdkhjf

Hannover Messe: Vinderen er...

Ved årets Hannovermesse, som afholdes i denne uge, blev den prestigefyldte Robotics Award uddelt for sjette gang. Og prisen gik til tyske WHN Technologies for virksomhedens X-Arm Robotic Hand.
Siden 2011 er der på Hannovermessen blevet uddelt en Robotic Award til en virksomhed, som har udviklet nye produkter indenfor industriel automation eller industrirobotteknologi.

I år er vinderen WHN Technologies fra Bayern, som har udviklet en robothånd bestående af et flerakset modul, som kan bevæges frit i alle retninger.

Robothånden prises for at være fleksibel og er særlig anvendelig til montage, hvorfor den er velegnet til bilindustri. Den er allerede taget i brug af BMW i Dingolfing og Heidenhain i Tranreut.

Workerbot3 blev nummer to
Andenpladsen blev tildelt PI4 Robotics fra Berlin, som deltog med deres robot Workerbot3. Den menneskelignende robot benyttes til fremstilling, håndtering og inspektionsopgaver, hvor der kræves høj fleksibilitet.

Workerbot3 er, som navnet antyder, tredje generation af PI4 Robotics Workerbot-serie. For enden af hver arm er der nu monteret kameraer, som kan registrere i 3D. Hver arm måler 1,3 meter og kan løfte 10 kg.

Tredjeplads til mobil 3D-måler
Faro Europe fra Korntal-Munchingen i Baden-Württemberg opnåede den sidste podieplads for sin mobile robotplatform, som anvendes til 3D-målinger.

3D-måleren, som kaldes Faro Frim (Factory Robo Imager Mobil) henvender sig blandt andet til bil- og luftfartsindustrierne og er klar til at blive lanceret på markedet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079