23948sdkhjf

Minebranche på vågeblus åbner for ny teknologi

Trods lavkonjunktur i den globale mineindustri og faldende råvarepriser fastholder flere danske eksportører engagementet i branchen. Det er nu, kunderne har tid til at afprøve nye løsninger, lyder begrundelsen.
Det langsigtede potentiale i mineindustrien er værd at satse på, også selvom der kan være langt mellem ordrerne nu. Sådan lyder vurderingen fra flere danske leverandører til industrien.

- Mineindustrien bevæger sig i cyklusser, og det er den nuværende nedgang en naturlig del af. Den store fokus på reduktion af omkostninger giver muligheder for de virksomheder, der investerer i at opbygge relationer til kunderne, og som udvikler løsninger til mere effektiv drift. Det er nu, du som leverandør har bedst adgang til de rette beslutningstagere, forklarer Heidi Ravn, head of Danish Mining Technology Group, som er en del af Eksportforeningen.

Fokus på forbedret effektivitet
Blandt de danske virksomheder, som fastholder engagementet, er AC Hydraulic, der har udviklet en serie nye donkrafte, særligt målrettet minebranchens køretøjer.

- For kunderne er der nu tid til at vurdere alternative leverandører og produkter. Der udvikles sjældent nye, målrettede løsninger til industrien, og vi oplever stor interesse for produkter, som gør det muligt at løse opgaverne hurtigere og sikrere, siger sales manager Kenny V. Andersen, AC Hydraulic.

Også Hexa-Cover, der producerer flydelag til blandt andet mineindustrien, fastholder engagementet med øje på industriens langsigtede potentiale.

- Kunderne bruger blandt andet tiden til at planlægge større investeringstiltag. Det betyder, at du nu har mulighed for at tale dig ind i varmen i forhold til kommende projekter. På den måde starter du ikke helt forfra, når markedet igen tager fart. Kunden kender dig og dit produkt, og der er opbygget en respekt om dig som en langsigtet partner, forklarer CEO Søren Madsen.

Langsigtet indsats
Heidi Ravn mener, at flere virksomheder med produkter til mineindustrien med fordel kunne satse på den fremtidige vækst:

- Mange vælger industrien fra på baggrund af de øjeblikkelige tal for udviklingen, men vores budskab til eksportvirksomhederne er, at tidspunktet for mange kan være det helt rigtige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141