23948sdkhjf

Laser klarer de fine svejsesømme hos Vola

Vola har gode erfaringer med en fiberlaser til fine svejsesømme. IPG fiberlaseren på fire kilowatt er sat sammen med robot af Migatronic Automation.
Armatur-virksomheden Vola i Horsens har købt en fiberlaser til at svejse meget fine svejsesømme. Det har givet gode resultater for virksomheden.

- Fiberlaseren giver en meget fin kvalitet. Vi har fået en markant bedre sammenføjning, end når emnerne bliver loddet sammen, fortæller teknisk chef Peter Krogh fra Vola.

Der er endnu kun få virksomheder, som har fiberlasere til svejsning i Danmark, og Vola har været gennem en læringsperiode, som stadig pågår.

- Det er en teknik, som vi gerne ville beherske, og vi vidste godt, at det ville kræve noget læretid. Vi vidste godt, at vi ikke kunne forvente, at den producerede lige fra start. Vi bygger det langsomt op, for vi vil gerne opbygge viden her i huset, siger Peter Krogh.

Der er tale om en IPG fiberlaser på fire kilowatt. Hele opstillingen med robot er sat sammen af Migatronic Automation.

Opgaven med at få lasersvejseren til at fungere blev givet til robotoperatør Torben Madsen. Han har til nu fået lavet programmer til 12 produkter. Men virksomheden har hele 175 produkter, som den gerne vil have svejset i fiberlaseren.

- Vi arbejder på det, og der er en del produkter, der ligner hinanden, hvor man vil kunne bruge de samme værktøjer og fiksturer, siger Torben Madsen.

Han synes, det er spændende at få ny teknologi til at virke. Det kræver en hel del eksperimenter, og han har også måttet læse sig gennem en instruktionsbog, som er tyk som en bibel.

Fiberlaseren kan ud over svejsning også bruges til at skære i metal. Men den del har Vola ikke taget hul på endnu.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11