23948sdkhjf

Ny fiberlaser sparer energi hos underleverandør

SSI Metalindustri har erstattet CO2-laseren med en ny fiberlaser fra Trumpf
Skiftet fra en CO2-laser til en fiberlaser skyldes blandt andet, at SSI Metalindustri er specialiseret i tyndpladebearbejdning i en lang række forskellige metal-materialer.

- Vi har investeret i en Trumpf fiberlaser i februar. Udover at den er energieffektiv, så skærer den mere præcist, især i eksempelvis kobber og messing. Vi havde tidligere en CO2-laserskærer, som havde udfordringer med dens slags metaller, siger Brian Stryhn.

Udover kun at bruge omkring en tredjedel energi sammenlignet med en CO2-laser, så kræver fiberlaser-teknologien også mindre vedligehold. Det er især de tynde materialer, som fiberlaseren arbejder hurtigt med, men laseren kan i følge Brian Stryhn gå op til 20 mm i rustfri stål og aluminium.

- Det er en yderst effektiv maskine, som tit tager et par timers ekstra arbejde, når vi andre holder fyraften, fortæller Brian Stryhn om den fuldautomatiske Trumpf fiberlaser.

Flere certificeringer på vej
Ved siden af fiberlaseren står en Liftmaster Compact også fra Trumpf, som automatisk fodrer fiberlaseren med plader.

- Vi har ikke så meget plads, så vi har valgt en fleksibel løsning, hvor pladerne kommer ind og ud i samme ende, og bliver stablet ovenpå hinanden. Det fungerer rigtigt godt for os, siger Brian Stryhn.

Fordelt på 3.000 kvadratmeter arbejder 15 ansatte koncentreret med en lang række forskellige tyndpladeprodukter.

For et halvt år siden blev virksomheden CE EN 1090-godkendt, og det har åbnet flere døre som underleverandør til byggeriet, blandt andet stillads-elementer. Næste skridt er at blive ISO-certificeret.

- Det er egentlig ikke fordi, der er mange barrierer, som står i vejen for, at vi kan blive godkendt. Men vi oplever, at flere, især offentlige kunder, efterspørger certificeringerne. Vi har et effektivt produktionsstyringssystem, som sikrer sporbarhed. Men for en lille virksomhed som os, er det vigtigt at tage tingene hen ad vejen og ikke tage en for stor mundfuld ad gangen, siger Brian Stryhn.

Det er overvejende rustfri stål, som SSI Metalindustri arbejder med. Brian Stryhn vurderer at omkring 60 procent er rustfri stål, efterfulgt af aluminium og jern.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125